FĂRĂ CĂLDURĂ de la 1 ianuarie! Avertismentul ÎNGRIJORĂTOR al sindicaliştilor de la CET!

FĂRĂ CĂLDURĂ de la 1 ianuarie! Avertismentul ÎNGRIJORĂTOR al sindicaliştilor de la CET!

Sindicatul Liber Independent „Termoelectrica” de la CET Arad atrage atenţia că Aradul ar putea rămâne, de la 1 ianuarie, fără energie termică.

De vină pentru acest lucru este situaţia dezastruoasă în care se regăseşte CET Arad, cu datorii faţă de Societatea Complexul Energetic Oltenia şi CFR Marfă dar, mai ales, faptul că Municipalitatea nu oferă garanţii în cazul neplăţii facturilor către E-ON Energie România S.A., pentru gazele naturale consumate. Asta deşi CET foloseşte mai nou ca materie primă gazele naturale.

Redăm, în cele ce urmează, comunicatul Sindicatului Liber Independent „Termoelectrica” de la CET Arad:
Comunicat sindicat CET 1Comunicat sindicat CET 2

Comunicat sindicat CET 3

Primăria îi dă înainte cu … PSD-ul!

De cealaltă parte, responsabilii Direcțiilor Economice și Juridice ai Primăriei Municipiului Arad resping ca nefondate și iresponsabile acuzațiile lansate de sindicalişti.

„Este regretabilă ignoranța d-lui Lebădă în materie de legislație, dar și mai regretabil este faptul că, în calitatea sa de lider sindical și totodată de membru marcant al PSD Arad, încearcă să arunce în curtea municipalității problema blocajului financiar al CET. Până acum dl. Lebădă nu s-a arătat deloc scandalizat de faptul că guvernele PSD nu au mai alocat sumele cuvenite CET-ului din Arad și nici nu s-a preocupat cu nimic să sprijine demersurile Primăriei, făcute pentru ca guvernul să-și plătească datoriile de zeci de milioane de lei.

Reamintim faptul că Municipalitatea a acordat în luna noiembrie aproximativ 8 milioane de lei pentru a sprijini CET Hidrocarburi să-și achite o parte din datoriile la furnizor, iar în prezent analizează posibilitățile legale pe care le are de a constitui pentru CET garanțiile solicitate de furnizorul de gaze naturale. Discuțiile cu conducerea E-on Gaz au fost deja programate pentru săptămâna viitoare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.