Aproape 700.000 de cereri de plată pe suprafață, depuse de fermieri

Aproape 700.000 de cereri de plată pe suprafață, depuse de fermieri

Reprezentanții Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 3 martie – 28 aprilie 2014, au fost depuse, în cadrul campaniei de primire a cererilor de plată pe suprafaţă, aproape 700.000 de cereri de plată, pentru o suprafaţă de aproximativ 4 milioane hectare.

Reamintim că APIA a lansat la data de 3 martie 2014 campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9  iunie 2014 cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul.

APIA invită fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform invitaţiei primite / programării afişate la centrele APIA.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.