Flavius Filip (PSD Arad): „Din nou, arădenii plătesc, din buzunar, tributul greu al pierderilor de reţea de la CET”

Flavius Filip (PSD Arad): „Din nou, arădenii plătesc, din buzunar, tributul greu al pierderilor de reţea de la CET”

Flavius Filip, consilier local municipal al PSD, acuză admnistrația locală liberală că a transformat CET Arad într-o veritabilă gaură neagră, în condițiile în care an de an se repetă același scenariu, fie că la butoane se află Falcă sau Bibarț.

Consilierul susține că, din cauza incompetenței și lipsei de preocupare a liderilor PNL, cum vine luna decembrie consilierii locali sunt chemați să voteze alocarea de sume însemnate pentru acoperirea pierderilor pe rețea a CET Arad.

„Nu am văzut niciun gest, nicio inițiativă sau proiect din partea administrației PNL de a moderniza rețeaua termică din Arad. Se cunoaște starea ei tehnică deplorabilă iar noi atragem de ani de zile atenția asupra acestui fapt care nu mai suportă nicio amânare. Nu mai departe de Oradea, unde există tot primar PNL, într-un an și cinci luni, Primăria Oradea a proiectat, construit și pus în funcțiune una dintre cele mai moderne centrale de producere de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență din România  Mai mult, a înlocuit deja majoritatea conductelor magistrale, a modernizat o parte din punctele termice și continuă să înlocuiască toate rețelele primare și secundare și să automatizeze mai mult de jumătate din punctele termice până în 2020”, declară Filip.

„La Arad, în schimb nu se mișcă nimic, mai mult decât atât nici astăzi Primăria nu a reușit reabilitarea reţelei de distribuţie şi transport a energiei termice, proiect finanțat cu 8,5 milioane de euro în cadrul Programul de Cooperare Româno-Elveţian, încă din 2014. În schimb an de an crește exponențial prețul Gigacaloriei, fapt care îi determină pe tot mai mulți arădeni să se debranșeze de la rețea, căutând soluții alternative de încălzire. În acest timp CET Arad rămâne aceeași societate neperformantă, cu o infrastructură la pământ și pe deasupra căpușată de firmele de casă ale PNL Arad  unde își găsesc servicii călduțe și bine plătite nenumărați pedeliști”, spune  Flavius Filip, consilier local municipal al PSD.

  1. Ca simplu cetatean as vrea o statistica privind subventiile din 1990. Sa spunem ca intre 1990-2000 nu prea au avut inteligenta dar din 2000 trebuia sa gaseasca solutii pentru dezvoltarea punctelor centrale de cartier.
    Daca continua asa nici nu sa avem nevoie de deszapezire, merge de la sine, dar banii tot se vor plati.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.