Focare de infecție în mai multe zone din județ! Compania care administrează salubritatea a rămas FĂRĂ LICENȚĂ!

Focare de infecție în mai multe zone din județ! Compania care administrează salubritatea a rămas FĂRĂ LICENȚĂ!

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre situația dezastruoasă în care se află mai multe localități din județul Arad.

Problema gunoiului a devenit un risc pentru sănătatea cetățenilor, iar firma care presta serviciile de salubrizare în aceste zone a rămas fără licență.

„În ultima perioadă s-au întâmplat multe evenimente negative pentru locuitorii județului Arad din două zone foarte importante și anume: Chișineu – Criș, Grăniceri, Mișca, Pilu, Șepreuș, Olari, Șimand, Sintea Mare, Socodor, Zărand și Zerind (zona 2) și din zona 5: Lipova, Bata, Bârzava, Birchiș, Conop, Ghioroc, Păuliș, Săvârșin, Șiștarovăț, Ususău, Vărădia de Mureș și Zăbrani. Noi am făcut mai multe apeluri în CJA, am făcut comunicate, am încercat să sensibilizăm conducerea CJA vis-a-vis de acest subiect. Am văzut că ei acolo au o problemă între ei, se bat, se dau afară, se câștigă procese, revin pe funcții. Nu prea mai au timp să aibă grijă de seriozitatea operatorilor. Am ajuns astăzi în situația în care, companiei care administra salubritatea în zona 2 și zona 5 să i se retragă licența de la ANRSC, în 24 iunie, și să ajungă în incapacitatea de a mai colecta gunoiul”, declară Dorel Căprar.

Cu toate acestea, spune deputatul social – democrat, potrivit obligațiilor contractuale, compania respectivă are obligația să colecteze gunoiul pe o perioadă de câteva săptămâni până CJA găsește soluțiile pentru a: ori reface procedura de licitație, ori a atribui serviciul unui operator până când procedurile legale de licitație sunt refăcute.

„Din câte am înțeles, în acest moment, contractul cu această companie nu este reziliat, cu toate că odată cu pierderea licenței contractul va trebui reziliat de drept. Vedeți ce temperatură avem afară, gunoiul este afară în aceste localități, focar de infecție, atrage foare multe animale care la rândul lor transmit boli și cred că în acest moment situația este foarte gravă în județul nostru. Am avut câteva discuții și cu Prefectura, conform legii primarii din aceste zone trebuie să solicite constituirea comitetului județean pentru situații de urgență să vedem excact care este situația și ce se impune. Probabil că se va impune o decizie a Prefecturii prin care să fie rezolvată într-un timp cât mai scurt aceasă problemă. Am văzut activitățile celor de la CJA, se laudă că ei fac și dreg și că PSD nu face nimic, iar acum noi am venit cu această problemă să-i întrebăm când se va rezolva. Pe arădeni nu îi interesează de contracte, ci îi interesează să le fie colectat gunoiul deoarece plătesc taxe și impozite, și vor să aibă o viață liniștită și sănătoasă”, susține președintele PSD Arad, Dorel Căprar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.