Furnizorii de servicii de utilitate publică și instituțiile publice, obligate să accepte plata online

Furnizorii de servicii de utilitate publică și instituțiile publice, obligate să accepte plata online

Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică şi instituţiile şi autorităţile publice vor fi obligate să accepte şi plata online a impozitelor, taxelor, contribuţiilor, amenzilor, a anunțat deputatul Sergiu Bîlcea.

Acesta a votat legea care prevede acest lucru, ca parte a deciziilor prin care este redusă birocrația în România, prin digitalizare.

„Instituțiile publice trebuie să ofere servicii mai bune, să nu pună cetățenii inutil pe drumuri. Birocrația poate să fie redusă în primul rând prin digitalizare. Vor avea de câștigat atât cetățenii, care nu mai sunt nevoiți piardă timp și să stea la ghișee cât și instituțiile publice, prin reducerea volumului de muncă. Sper că majoritatea instituțiilor publice se vor putea încadra în timpul prevăzut de lege”, a declarat Sergiu Bîlcea.

De remarcat, că instituțiile publice au un termen de 6 luni pentru a implementa sistemul electronic modern de plată la distanţă, cu un temen mai lung, de 12 luni, pentru entităţile care au punctele de încasare amplasate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.