Gândirea POZITIVĂ te poate ajuta să trăieşti MAI MULT

Gândirea POZITIVĂ te poate ajuta să trăieşti MAI MULT

Veşti bune pentru optimişti! Se pare că, dacă privim partea plină a paharului, vom trăi mai mult.

Cercetătorii de la Pennsylvania State University au descoperit faptul că, acei oameni care reacţionează cu mai mult calm în cazul ivirii unor situaţii stresante şi sunt pozitivi au un nivel mai redus de inflamaţii în corp faţă de cei care se lasă puternic afectaţi şi au tendinţa de a catastrofa.

Răspunsul inflamator apare atunci când organismul se luptă cu infecţii, răni sau stres. Deşi acesta este crucial pentru sistemului imunitar, în timp însă, expunerea la inflamaţie poate deveni un risc pentru sănătate. Inflamaţia cronică a fost asociată cu diabetul, bolile cardiovasculare şi chiar şi cancerul.

Pentru efectuarea acestui studiu, au fost chestionaţi timp de opt zile consecutiv, aproximativ 800 de adulţi, cu privire la factorii stresanţi din viaţa lor de zi cu zi şi răspunsul lor la aceştia. Astfel, cercetătorii au putut examina reacţiile participanţilor la studiu atât în zilele când erau copleşiţi de stres, cât şi când erau relaxaţi. Au fost prelevate şi probe de sânge pentru a se putea vedea exact nivelul inflamaţiei din corp.

Rezultatele au arătat clar faptul că cei care au reacţionat negativ chiar şi la micile probleme cotidiene au avut un nivel crescut de inflamaţie în organism faţă de cei mai optimişti. De asemenea, femeile au fost mai afectate decât bărbaţii.

În urma acestui studiu, care nu este singurul de acest gen, se poate spune că felul în care gândim, care ne influenţează în primul rând răspunsul emoţional la anumiţi stimuli exteriori pe care de cele mai multe ori nu îi putem controla, ne afectează în mod direct sănătatea. Aşadar, avem încă un motiv, chiar unul serios, să privim partea “roz” a vieţii.

Sursa: www.huffingtonpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.