Hotele de bucătărie: câte feluri există și prin ce se diferențiază

Hotele de bucătărie: câte feluri există și prin ce se diferențiază

Acest aparat este esențial în orice bucătărie. Este cel care colectează fumul, aburii și mirosurile generate în timpul preparării alimentelor și le expulzează în afara locuinței sau le filtrează.

Nu toate hotele de bucătărie oferă aceleași caracteristici, aspect sau metode de amplasare. Alegerea tipului corect de hotă pentru bucătăria dvs. poate necesita evaluarea mai multor aspecte.

Tipuri de hote

Există diferite metode de clasificare a hotelor de bucătărie. În funcție de modul de funcționare sau în funcție de tipul și locul de instalare în bucătărie.

Clasificarea hotelor după modul de funcționare

– cu evacuare a aerului

Este cel mai obișnuit sistem pentru hotele de bucătărie, în care hota extractoare expulzează aerul printr-un sistem de țevi către exterior.

– cu recirculare și filtre de carbon

În acest caz, hota trece aerul prin filtre care îl purifică. Aerul filtrat nu iese afară, fiind reîntors în încăpere. Avantajul acestui tip de hota de bucatarie este ca pot fi amplasate oriunde rapid, ușor si fără lucrări de spargere a zidului. Acestea sunt concepute pentru atunci când este imposibil să instalați țevi cu ieșiri spre exterior sau când din motive estetice nu doriți țevi. Pe de altă parte, pot gestiona un debit de aer mai mic, iar filtrele trebuie reînnoite periodic, ceea ce implică un cost suplimentar.

Clasificarea hotelor după modul de instalare și forma hotei

– hote decorative (sau de perete)

Sunt, probabil, genul de hota care este cel mai instalat astăzi. În acest caz, aparatul este fixat de perete și nu este ascuns, făcând parte din decor. Deși cel mai tradițional design este orizontal, din ce în ce mai mult le găsim înclinate. Combinațiile posibile sunt multe, rotunjite, plate, în formă de piramidă etc.

– hote încorporabile

Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de module de extracție integrabile. Acestea sunt perfect integrate în designul bucătăriei, fiind practic ascunse. Ideal pentru cei care caută uniformitate în designul bucătăriei lor. Unele modele sunt telescopice, adică se deschid și își extind suprafața dedicată aspirării aerului.

– hote insulare

Insulele de bucătărie necesită diferite soluții de extracție. Aceste modele sunt suspendate pe insulă și joacă un rol important în proiectarea bucătăriei. În aceste tipuri de hote de bucătărie putem găsi cele mai inovatoare și atractive modele, alături de altele care încearcă să mențină aspectul tradițional al acestui aparat.

– hote de tavan

La fel cum există hote care sunt integrate în mobilier, există și altele care sunt integrate în tavan sau tavan fals. Este soluția ideală pentru cei care doresc ca hota să treacă neobservată și / sau care evită tot felul de obstacole la vedere. Aceste sisteme de extracție necesită o putere mai mare, deoarece sunt mai departe de plită, iar instalarea lor este complexă. Este posibil să necesite lucrări.

– hote telescopice sau de blat

Hote de blat sau telescopice. În acest caz, hota este ascunsă sub mobilierul sau insula de bucătărie și, atunci când este activată, iese din interiorul său și apoi este ascunsă când activitatea sa e terminată. Ținând cont de locația sa, lângă plită, performanța sa este foarte bună. Pe de altă parte, trebuie să fiți conștienți de faptul că instalarea acesteia necesită un spațiu pe care, în mod normal, l-am dedica depozitării vaselor sau ustensilelor de bucătărie.

– hote downdraft

Hota downdraft este hota verticală sau hota retractabilă la nivelul blatului. Ce înseamnă acest lucru? Practic, această hotă este ascunsă în blat, în spatele plitei și se deschide în momentul în care gătim. Pare ieșită din comun, dar se potrivește de minune unei bucătării moderne cu design futurist sau chiar minimalist. Dacă luați în considerare achiziția unei hote downdraft trebuie să știți că o asemenea hotă presupune un circuit special de evacuare, pentru că aerisirea se face prin partea de jos.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.