Iisus a avut o soţie?! Iată ce spune un PAPIRUS STRĂVECHI!

Iisus a avut o soţie?! Iată ce spune un PAPIRUS STRĂVECHI!

Un papirus în care este evocată „soţia lui Iisus” s-a dovedit străvechi şi autentic, potrivit unor analize ştiinţifice prezentate într-un studiu publicat joi în Statele Unite, informează AFP.

Mai bine zis, este un fragment de papirus, pe care sunt scrise următoarele cuvinte în străvechea limbă coptă: „Iisus le-a spus: «soţia mea»” şi „Ea ar putea fi discipola mea”. Nici una dintre evanghelii nu menţionează însă faptul că Iisus ar fi fost căsătorit sau că ar fi avut discipoli femei.

Karen King, profesor de istorie la Harvard Divinity School, a declarat că acest document nu dovedeşte faptul că Iisus era căsătorit. În opinia ei, „acest text subliniază doar că femeile, mame şi soţii, pot fi şi ele discipoli ai lui Iisus, un subiect care a făcut obiectul unor dezbateri aprinse la începutul creştinităţii”.

De remarcat, că analizele ştiinţifice au concluzionat că papirusul şi cerneala, scrisul şi structura gramaticală indică faptul că papirusul este, într-adevăr, străvechi, datând dintr-o perioadă cuprinsă între secolul al VI-lea şi al IX-lea.

„Toate aceste analize şi contextul istoric indică faptul că acest papirus este aproape sigur produsul creştinilor străvechi şi nu un fals din zilele noastre”, au precizat autorii studiului publicat în Harvard Theological Review.

Documentul a fost supus unor tehnici diferite de datare: spectropie (pentru cerneală), carbon radioactiv (pentru papirus), de cercetătorii de la Universitatea Columbia, Universitatea Harvard şi de la Massachusetts Institute of Technology. „Potrivit acestor experţi, compoziţia chimică a papirusului şi oxidarea acestuia corespund papirusurilor străvechi, precum acela al Evangheliei după Ioan”, au precizat autorii studiului.

  1. No, si care-i problema daca o fost casatorit? Sfant sau nu, tot om era pana la urma si cu atat mai mare este sacrificiul lui ca a trebuit sa isi paraseasca familia si copiii. Nu inteleg de ce biserica se incapataneasa atat de mult sa fie misogina. Iisus nu era misogin si Dumnezeu nu a fost misogin cand a creat oamenii. A creat femeia ca egalul barbatului, sa ii fie aproape la bine si la rau. Deci, care-i baiu?

    Raspunde
    • ati spus un adevar. nici eu nu inteleg care este problema in acest caz. problema e biserica probabil care vrea sa tina credinciosii in necunoastere

      Raspunde
  2. Sa nu confundam lucrurile. In decursul anilor inainte si dupa Iisus Hristos au mai fost „lideri spirituali” sau falsi profeti care au incercat sa puna pe picioare o miscare prin care sa se elibereze poporul evreu de sub jugul imperiului roman. Nu exista numele de Iisus, nimeni nu l-a strigat pe Domnul Iisus, Iisus. El a fost numit Yeshua http://en.wikipedia.org/wiki/Yeshua_(name) . Am postat linkul pentru documentare, ca sa nu mai vorbim in necunostiinta de cauza. Numele de Yeshua a fost unul comun asemenea numelui „Gheorghe” din zilele noastre, astfel la cate revolte si cati Yeshua s-au ridict contra romanilor si au avut discipoli, ii foarte greu de crezut ca Domnul Iisus a avut copii si sotie, iar scrierile din acel timp (evanghelile) intaresc aceasta perspectiva.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.