Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi! Cum poţi evita asta

Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi! Cum poţi evita asta

Politiştii vor demara, începând de săptămâna viitoare, o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe şi din autoturisme intitulată „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”.

„În perioada mai-septembrie 2014, Poliţia Română, în parteneriat cu Groupama Asigurări, desfăşoară o campanie ce are drept scop informarea populaţiei asupra modului de prevenire a furturilor din locuinţe şi din autoturisme. În cadrul campaniei, poliţiştii le vor oferi recomandări oamenilor pentru a nu deveni victimele hoţilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Campania va debuta luni şi la Arad, unde poliţiştii de prevenire şi de proximitate vor vizita asociaţiile de locatari, din  toate cartierele municipiului. Şi locuitorii din judeţ vor  fi informaţi  de poliţişti despre cum speculează infractorii neglijenţa lor şi mai ales despre cum să se ferească de  hoţi, astfel de acţiuni urmând să fie organizate de poliţiştii de prevenire şi de proximitate.

Iată câteva recomandări preventive pentru siguranţa locuinţei:
Echiparea uşilor cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bolturi care să asigure protecţia;
Montarea interfonului, care descurajează orice hoţ;
A lăsa impresia că în apartament sau în casă mai locuieşte cineva;
La plecarea de acasă, a se verifica dacă este închisă uşa şi dacă este pusă siguranţa;
Dacă a dispărut o cheie, trebuie înlocuită imediat încuietoarea sau lacătul, pentru că acea cheie e posibil să fi fost sustrasă;
Ferestrele duble oferă mai multă protecţie decât cele simple; este indicat ca, în funcţie de posibilităţi, să se încheie un contract de asigurare a bunurilor cu o firmă de specialitate;
Dacă vecinii sunt cei plecaţi şi se observă ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare etc.) trebuie telefonat de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.