INVITAŢIE/ Bastionul Theresia vs Cetatea Aradului – Dialog despre arhitectură şi design cu Marius Miclăuş, coordonatorul proiectului de reabilitare a Cetăţii din Timişoara

INVITAŢIE/ Bastionul Theresia vs Cetatea Aradului – Dialog despre arhitectură şi design cu Marius Miclăuş, coordonatorul proiectului de reabilitare a Cetăţii din Timişoara

Arădenii sunt invitaţi în data de 2 martie, de la ora 19.00, la dezbaterea „Bastionul Theresia vs Cetatea Aradului”, care are loc în cadrul seriei „Dialog despre arhitectură şi design – intervenţie în spaţiul public”.

Evenimentul va reuni atât profesionişti din domeniul arhitecturii, restaurării şi peisagisticii, cât şi persoane interesate de confortul oferit de spaţiul public și de resursele pe care le avem pentru a îmbunătăți şi transforma oraşele în care trăim.

La eveniment vor fi prezenţi atât arhitectul Marius Miclăuş, cel care a coordonat proiectul de reabilitare a Bastionului Theresia din Timișoara, cât şi arhitecta din Arad Amalia Ignuţa.

La întâlnirea din 2 martie, arhitectul  timişorean vine să povestească ce a însemnat efortul de a lucra la acest proiect.

O echipă de 46 de profesioniști din domenii precum: artă, arhitectură, instalaţii, restaurare sau sociologie au căutat timp de 2793 de zile soluții pentru un raport optim al spațiului public din Timişoara cu monumentul istoric, totul sub atenta coordonare a arhitectului Marius Miclăuş.

„Un proiect de reabilitare şi reconversie a unui monument istoric de proporţii, cum este Cetatea Aradului, necesită, de asemenea, timp, viziune, perseverenţă, dar şi o mulţime complexă de resurse umane şi materiale”, susţin organizatorii evenimentului. Aceştia speră ca întâlnirea de la Arad să prilejuiască o dezbatare mai largă în comunitatea locală care, în final, să conducă la realizarea şi implementarea cu succes a proiectelor de reabilitare şi reconversie a monumentelor istorice.

Proiectul „Dialog despre arhitectură și design – intervenție în spațiul public” constă într-o serie de discuții, prezentări și workshopuri în care sunt explorate modalități de cunoaștere, integrare și intervenție în spațiul public prin prisma conceptelor venite din domeniul arhitecturii și designului.

Întâlnirea din data de 2 martie este organizată de Asociaţia CitiZenit la Club ABC, iar intrarea este liberă.

index

  1. Bine ca e intrarea libera. Tare as vrea sa vad cum vor decurge discutiile. Dar mai mult, sunt interesat daca se va discuta de cheltuieli, oare ce sume se invart in astfel de proiecte?

    Raspunde
  2. La Oradea este o cetate asemanatoare cu cea din Arad. Reabilitata anii trecuti ,ea arata superb , ar trebui vazuta de edilii nostri si eventual realizata o colaborare si cu oradenii. Pusa in valoare ea ar atrage turisti si ar fi o oaza de liniste si aer curat .

    Raspunde
  3. Primarul Aradului stie ce trebuie facut.Nu are nevoie de nici o colaborare.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.