„Iubita mea Mercedes“, un nou roman al autoarei Dani Rockhoff (UPDATE)

„Iubita mea Mercedes“, un nou roman al autoarei Dani Rockhoff (UPDATE)

„Iubita mea Mercedes“ e un roman de dragoste și nu prea. E un roman „al devenirii“ și nu prea. E un roman-frescă socială și nu prea. Este din toate câte puțin, un melanj de gânduri și acțiuni care îmi aparțin, sau ar putea aparține oricui altcuiva. Din întâmplările mele și ale altor personaje, am încercat să arăt cum e să fii străin în țara altora și cum devii, treptat, străin de țara ta.

* * * 

Roza emigrează din țară în vara anului 1990, imediat după ce primele alegeri democratice din România sunt acaparate de foști nomenclaturiști comuniști. 

Ca ea mai sunt sute de mii de fugari români, în căutarea libertății și a bunăstării din ţările Europei de Vest. Încercarea e hazardată, însă cu toții cred că voinţa clinteşte munţii. 

Familia și soțul rămân în patrie, iar Roza îşi construieşte o viaţă paralelă în Germania, alături de un nou iubit. Cu locuinţă, joburi și bani destui, prezentul şi viitorul celor doi tineri par asigurate, până într-o dimineaţă, când poliția sună la ușă. 

O regretabilă greșeală le schimbă pe loc soarta, iar tot ceea ce au realizat și au visat până atunci riscă să se năruie, ca un castel spulberat, din cărți de joc.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Livia-Daniela (Dani) Rockhoff este o jurnalistă și o scriitoare confirmată. Publicistica dnei Rockhoff, începând cu Hotnews și continuând în ziarele și revistele locale, din Arad sau Londra, constituie, de-a lungul anilor, un model de competență, profesionalism și sensibilitate acută a oportunității.

În volumul „Căpșunarii”, apărut mai demult, și acum, odată cu romanul „Iubita mea Mercedes”, Dani Rockhoff se profilează ca o scriitoare matură, cu un neobișnuit simț al înscenării realității, eventual autobiografice, în ficțiunea modernă, nervoasă, captivantă, a europeanului. Eventual sud-est european, nimerit ca refugiat, în „noua bravă lume europeană”, mereu mai dificilă, mai învrăjbită de propriile griji și nevroze. Un roman de actualitate locală și globală, profund neliniștitoare.
EMIL HUREZEANU

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Dacă Dani Rockhoff a avut forța scriitoricească necesară transpunerii unei realități aflate în haos, în paginile unei cărți programatice, având un concept unitar, atunci are forța de a merge mai departe. Și iată că așa e, acum ne oferă un roman, „Iubita mea Mercedes”.
După „Căpșunarii”, era un pas aproape previzibil. Întotdeauna m-a încurajat să citesc o carte scrisă de un jurnalist, tocmai faptul că este jurnalist. Această experiență îi dă un plus de realism, chiar și atunci când operează cu fantezia. Știi permanent, în timpul lecturii, că firele poveștii au rădăcini în lumea reală.
Romanul unei jurnaliste nu poate decât să incite la lectură.
RUXANDRA HUREZEAN

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Editura TOTAL PUBLISHING

www.totalpublishing.ro

ISBN 978-606-8003-92-4

Anul apariției: 2018
Format: 130×200 mm
Număr pagini: 284
Tip copertă: broșată (paperback)

Preț: 35,00 lei

Difuzare: www.giftbooks.ro, www.libris.ro, www.librarie.net Comenzi telefonice la nr. 0754 095965.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

LIVIA-DANIELA ROCKHOFF a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj. În anul 1990, ea emigrează în Germania, fiind angajată la firme germane și concerne internaţionale. În 2001, ea absolvă London School of Journalism și e acreditată ca jurnalist profesionist de Uniunea Jurnaliștilor din Marea Britanie și de International Federation of Journalists, de la Bruxelles.

Sub numele de autor Dani Rockhoff,  publică în ziare și reviste tipărite și online din Germania, UK, România și Danemarca. În anul 2003, fondează și coordonează în Germania ziarul tipărit Curierul de Vest.  În 2008, ea transmite corespondenţe de presă din Germania pentru Radio BBC. Din februarie 2005, Dani Rockhoff este corespondentă de presă în Germania și România a site-ului de știri Hotnews.ro.

Pe plan literar, ea debutează cu un grupaj de poezii în volumul colectiv Blestemul lui Brâncuși – Poeți români din diaspora (Grupul editorial Crai Nou, Agero Stuttgart – 2004). Debutul în proză și-l face cu volumul Căpșunarii. Povestiri, apărut în 2013, la editura Humanitas din București.

UPDATE/ Lansarea cărţii va avea loc în data de 26 iunie 2018, la ora 15, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“, în Sala Centenar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.