Judecătoarea Coţofană, EXCLUSĂ din magistratură

Judecătoarea Coţofană, EXCLUSĂ din magistratură

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ) a admis în parte, în şedinţa din 31 octombrie 2016, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva magistratului Lavinia Coţofană, judecător în cadrul Judecătoriei Arad.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat judecătoarei sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii“ şi  exercitarea funcţiei cu rea-credinţă… “.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare, conform comunicatului de presă emis de CSM.

Această decizie poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sursă Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.