JURĂMÂNTUL făcut de VLADIMIR PUTIN după ATACUL TERORIST din avionul prăbuşit în Egipt

JURĂMÂNTUL făcut de VLADIMIR PUTIN după ATACUL TERORIST din avionul prăbuşit în Egipt

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că cei care se fac vinovați de doborârea avionului rusesc în Egipt vor fi găsiţi şi pedepsiţi.

Conform BBC, în urma veştii că avionul a fost doborât de un atac terorist, liderul de la Kremlin a jurat să-i găsească şi să-i pedepsească pe responsabili.

„Uciderea concetăţenilor noştri în Sinai este printre cele mai sângeroase crime în ceea ce priveşte numărul de victime. Nu vom şterge niciodată lacrimile din sufletele şi inimile noastre. Ei vor fi cu noi pentru totdeauna”, a spus Putin.

„Dar asta nu ne va împiedica să îi găsim şi să îi pedepsim pe criminali”, a continuat liderul de la Kremlin. „Trebuie să facem aşa fără să fim limitaţi de timp şi să îi ştim pe fiecare pe nume. Îi vom căuta pretutindeni, indiferent unde se ascund. Îi vom găsi în orice punct de pe glob şi vor fi pedepsiţi”, a mai subliniat Putin.

Pentru a duce la îndeplinire această misiune, Putin a cerut ajutor de la celelalte ţări. „Cer Ministerului de Externe să facă apel la toţi partenerii noştri. În aceste eforturi, inclusiv de găsire şi pedepsire a criminalilor, contam pe toţi prietenii”, a spus acesta, subliniind că Rusia va acţiona în strictă conformitate cu articolul 51 al Chartei ONU privind dreptul ţărilor la auto-apărare.

„Nu este pentru prima dată când Rusia se confruntă cu crime teroriste, în mare fără cauze evidente, externe sau interne, aşa cum a fost cazul în explozia de la gara din Volgograd de la sfârşitul lui 2013. Nu am uitat nimic şi pe nimeni”, a spus Putin.

Avionul rusesc Airbus A321 a fost aruncat în aer cu ajutorul unei bombe artizanale echivalenta unui kilogram de TNT, a afirmat şeful serviciului federal de securitate al Rusiei, FSB.

Mai multe ţări au evocat până acum existenţa unei bombe la bordul avionului Airbus al companiei ruse Metrojet care decolase spre Sankt-Petersburg din Sharm el-Sheikh.

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbuşirea avionului rus, în care au murit 224 de persoane.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.