LEGALIZAREA BACȘIȘULUI. Tot ce TREBUIE SĂ ȘTII!

LEGALIZAREA BACȘIȘULUI. Tot ce TREBUIE SĂ ȘTII!

Guvernul a decis că, de la 1 mai, bacşişul va fi impozitat cu 16% și va fi trecut separat, pe nota de plată.

Pe scurt, clienţii restaurantelor, hotelurilor şi nu numai vor primi două note de plată: una pentru plata serviciului primit şi alta pentru bacşiş, în cazul în care doresc să-l acorde.

„Bacşişul va ajunge în casieria unităţii, el urmând să fie distribuit cu reţinere la sursă la sfârşitul programului său într-un alt mod: o dată pe lună, pe săptămână, cum hotărăsc angajaţii, care sunt beneficiarii acestui bacşiş, şi operatorul, în aşa fel încât să fie cât mai simplu”, a explicat Dragoș Petrescu, vicepreședintele Asociației Restaurantelor din România.

Sistemul devine, însă, complicat atunci când clientul „nu îşi manifestă de la început dorinţa de a lăsa bacşiş şi, în drum spre ieşirea din restaurant sau din unitate – că se poate întâmpla să fie şi la coafor, şi la hotel – îi dă 10 lei sau 50 de lei ospătarului”.

„În acel moment, ospătarul ar trebui ca, în mod benevol, să se ducă imediat la casa de marcat, neîntârziat, că nu cumva să fie surprins de un control al ANAF-ului, şi să fiscalizeze acest bacşiş”, a mai explicat vicepreşedintele Asociaţiei Restaurantelor din România.

Totodată, angajaţii din baruri, restaurante și hoteluri vor fi obligați, începând cu această dată, să treacă într-un registru sumele pe care le au asupra lor la începutul activităţii, pentru a nu strecura bacşişul direct în buzunar.

Și taximetriştii vor fi obligaţi să treacă bacşişul pe bon, spune ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, şi un bon fiscal pentru bacşişul dat de client taximetristului, a precizat ministrul Finanţelor.

 

 

  1. E timpul sa faci bani! Foarte multi romani au fost surprinsi in mod placut de seriozitatea acestei oferte! Avem un sistem performant de instruire si oferim contract care sa garanteze plata rezultatelor! Deci, suntem extrem de seriosi! Vino in echipa noastra si pregateste-ti viitorul! Incepe sa castigi bani! Te invatam noi tot ceea ce trebuie sa faci! Pentru detalii, cauta-ne la adresa de email: tara_eusefina@yahoo.com

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.