Lege mult mai DURĂ pentru șoferii implicați în ACCIDENTE

Lege mult mai DURĂ pentru șoferii implicați în ACCIDENTE

Posesorii autovehiculelor implicate în accidente vor trebui să meargă să facă o inspecţie tehnică suplimentară după ce şi-au reparat maşinile, potrivit unor noi proiecte de modificare a legislaţiei rutiere.

„Introducerea inspecţiei tehnice de siguranţă pentru repunerea în circulaţie a vehiculelor implicate în accidente rutiere”, este o prevedere care apare în proiectul de act normativ de aprobare a „Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2014-2020”.

Pentru moment, obligaţia nu este trecută în legislaţia de aplicare a Strategiei, dar lucrurile se vor schimba destul de rapid. Deşi Strategia încă nu are o legislaţie specifică, totuşi în ea sunt trecute termene până la care aceasta trebuie să apară. Iar obligativitatea ca, după fiecare accident să fie necesară o inspecţie tehnică are ca termen finalul acestui an pentru a fi introdusă în legislaţie.

În Strategie mai apare şi imposibilitatea de a se tranzacţiona automobile care au fost accidentate şi care au primit daună totală dar care momentan sunt reparate şi revândute, inclusiv de firmele de asigurare.

„Radierea definitivă din circulaţie a vehiculelor implicate în accidente rutiere care au fost despăgubite de firmele de asigurări ca daună totală”, scrie în Strategie. Termenul de introducere în legislaţie a acestei prevederi este tot anul 2014.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.