Mănăstirea Feredeu, pusă în siguranță în fața viiturilor

Mănăstirea Feredeu, pusă în siguranță în fața viiturilor

Mănăstirea Feredeu este pusă în siguranță în fața viiturilor, a anunțat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În urma viiturii produse în luna mai, albia cursului de apă „Valea Șerpilor” s- a colmatat excesiv afectând grădinile, parcul și curtea  Mănăstirii Feredeu (comuna Șiria). Pentru a reduce riscul inundațiilor din zonă au fost executate lucrări de decolmatare, recalibrare, degajare albie  și consolidare de maluri cu  anrocamente din piatră brută. Aceste lucrări au fost necesare în vederea asigurării  secțiunii optime de scurgere și limitării eroziunilor de mal. 

„Ne-am asumat, împreună cu Apele Române, să prevenim viiturile de genul acesta, să protejăm mănăstirea și proprietățile oamenilor. Prin îndepărtarea aluviunilor scade considerabil riscul producerii de inundații în cazul creșterii debitelor și implicit a producerii unor pagube materiale. Rugămintea mea este aceea de a întreține albia pârâului, șanțurile din fața caselor, pentru ca pe viitor să evităm situațiile neplăcute”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.