Mașina de cusut profesională vs. cea industrială – diferențe și asemănări

Mașina de cusut profesională vs. cea industrială – diferențe și asemănări

Cei din industria confecțiilor și textilelor știu că pentru a da randament în fiecare zi și pentru a obține produse de înaltă calitate trebuie să lucreze cu echipamente performante, de ultimă generație și, cel mai important, adaptate volumulul și mediului de lucru.

Ca atare, o mașină de cusut profesională va putea fi folosită acasă și în micile ateliere de creație vestimentară de către cei care își doresc să ducă pasiunea pentru croitorie la un alt nivel.

Un model industrial, în schimb, este folosit în marile fabrici de textile, acolo unde complexitatea activității este mult mai mare, fiind necesară producerea unui număr impresionant de articole, deseori într-un timp record.

Folosirea acestui model de mașină în alte activități de croitorie din afara fabricilor nu este greșită, însă poate cere o investiție mult prea mare, pentru un uz mult prea rar. În schimb, folosirea mașinii de cusut profesionale pentru activitatea intensă dintr-o fabrică de textile nu este o soluție viabilă, căci acest model nu poate face față ritmului intens de lucru. Deși ambele sunt modele ultra-performante, ele sprijină tipuri de activități de intensități diferite. Asemănările sunt multiple, însă există într-adevăr și câteva deosebiri între ele.

Mașini de cusut industriale vs. mașini de cusut profesionale – asemănări

Începem prin a discuta despre asemănările între cele două tipuri de mașini de cusut, care, pentru mulți, sunt evidente. În primul rând, ambele modele sunt destinate utilizatorilor avansați, pentru care croitoria este mai mult decât un simplu hobby și care nu fac astfel de investiții doar pentru mici retușări.

În al doilea rând, funcțiile cu care acestea sunt dotate trec de nivelul de bază, făcând parte din sfera inovațiilor din domeniu. Cu alte cuvinte, cei care folosesc atât mașinile de cusut industriale, cât și mașinile de cusut electrice profesionale, se vor bucura de o varietate de modele de cusături, de puteri ale motoarelor mai mari și de o mulțime de funcții suplimentare pentru îmbunătățirea modului de lucru.

Care sunt diferențele?

La capitolul deosebiri, avem de scos la iveală mai multe aspecte. În primul rând, vorbim despre costuri. Pentru mașinile de cusut industriale, prețurile sunt mai ridicate și asta pentru că acestea sunt mai performante și sunt destinate marilor fabrici de textile. Din acest argument se poate desprinde o altă deosebire și anume gradul de performanță. Nu este de mirare că prețul este mai ridicat în cazul modelelor industriale și că ele sunt alese pentru activitățile intense, dată fiind performanța lor superioară.

Din punct de vedere al rezistenței, un model industrial va avea avantajul unei construcții mai robuste și mai dure, comparativ cu un model profesional, și asta pentru că mediul de lucru în care cel dintâi va fi folosit este mult mai solicitant, chiar imprevizibil. Și din punct de vedere al dimensiunilor există diferențe destul de mari între cele două modele de mașini de cusut, cele industriale fiind, așa cum probabil intuiți, mai mari.

Indiferent însă de echipamentul ales, un lucru este cert: trebuie să fie de înaltă calitate și trebuie să aibă un preț corect. Achiziționând de la un furnizor cu experiență vastă pe piață putem obține satisfacția dorită. De ce? Pentru că acesta va avea alte standarde privind calitatea, își va selecta cu grijă colaboratorii și va oferi, pe lângă produse bune, și servicii premium de consiliere, livrare, reparații etc.

Desigur, vom recomanda și noi o astfel de companie, cu peste 15 ani experiență pe piață: Bro Rom. Pe brorom.ro se găsesc numeroase modele de mașini de cusut, de brodat și de surfilat, precum și alte echipamente necesare celor care activează în industria textilelor și confecțiilor. Produsele provin de la branduri de top, cum ar fi de exemplu Brother, și se remarcă prin durabilitate, eficiență și prețuri accesibile.

Tot pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, Bro Rom oferă periodic reduceri substanțiale și chiar mici surprize, dar cei interesați pot accesa site-ul și descoperi mai multe detalii!

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.