Miliarde de euro prin POR, programul cu cea mai mare contribuție la dezvoltarea regională a României

Miliarde de euro prin POR, programul cu cea mai mare contribuție la dezvoltarea regională a României

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, au participat marți, la Bruxelles, la semnarea deciziei Comisiei Europene de adoptare a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare de 8,25 miliarde euro, a anunţat deputatul Dorel Căprar. POR este programul cu cea mai mare contribuție la dezvoltarea regională a României.

„Acest important program de investiții va aduce beneficii concrete pentru toți cetățenii României, mai exact acces mai bun la servicii sociale, medicale și educaționale, investiții în infrastructură, sprijin pentru IMM-uri și centre de transfer tehnologic, creșterea eficienței energetice și proiecte de protejare a mediului. În plus, investițiile în eficiența energetică vor scădea facturile la energie pentru consumatorii casnici și vor genera măsuri aplicabile de protecție a mediului. Programul prevede alocările financiare pentru cele 11 axe prioritare (plus axa 12 — Asistență Tehnică) în care vor fi investiți în următorii 7 ani cei 8,25 miliarde euro alocați României pentru dezvoltare regională. Din bugetul total, 6,7 miliarde euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European de Dezvoltare Regională”, a spus Dorel Căprar.
Dorel Caprar
Acesta consideră că prin sprijinirea întreprinderilor mici, prin promovarea mobilității urbane, prin îmbunătățirea conectivității regionale și prin oferirea unui acces mai bun la servicii sociale pentru toți cetățenii, programul se constituie într-un ajutor extrem de important pentru dezvoltarea țării noastre, pentru crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea calității vieții în toate regiunile României.

  1. deja le sclipesc ochii , si au cam inceput sa saliveze cei care vor manipula acesti banii , ca exista o vorba , daca te apuci sa furi , nu-i bai ca vei fii prins ,dar macar sa merite efortul.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.