Ministrul Educației, în vizită la UVVG Arad

Ministrul Educației, în vizită la UVVG Arad

Ministrul Educației a efectuat recent o vizită la UVVG Arad.

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a aflat, în cursul zilei de 9 octombrie, la Arad, ocazie cu care a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad. „Suntem deosebit de onorați de prezența Doamnei Ministru, căreia i-am prezentat sălile de curs, dotate la standarde europene, laboratoarele din campusul universitar, dar și Institutul de Științe ale Vieții «Dr. Aurel Ardelean».Doamna Ministru a avut și o întâlnire cu conducerea și cadrele didactice ale Universității de Vest «Vasile Goldiș» din Arad, precum și cu reprezentanți ai autorităților: europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele Consiliului Județean Iustin Cionca, deputatul Glad Varga și primarul Aradului, Călin Bibarț”, precizează reprezentanții UVVG Arad.

„Am fost foarte onorați și bucuroși să o întâmpinăm pe doamna ministru a educației, Ligia Deca. Am avut ocazia să-i prezentăm rezultatele muncii noastre, investițiile în cercetare, cele mai multe în cadrul Institutului de Științe ale Vieții «Aurel Ardelean». Ne-am bucurat să aflăm că dumneaei este la curent cu multe din realizările noastre, cu anumite produse farmaceutice, patentate sau în curs de patentare, dezvoltate de institut, dar și de implicarea universității, în perioada pandemiei, în lupta cu virusul SARS-cov-2, precum și studiile privind mutațiile canceroase ale virusului și creșterea patologiei neoplazice post-COVID.

Totodată, am avut ocazia să discutăm despre programele nou implementate prin PNRR și noua lege a educației, dar și despre echipa dinamică a UVVG și legătura foarte strânsă cu comunitatea și autoritățile locale, care au facilitat această vizită la UVVG.

Ne-a bucurat interesul doamnei ministru pentru discuțiile cu studenții din campus, care au primit-o cu căldură, și cu care a schimbat câteva idei. Am rămas plăcut surprinși de faptul că domnia sa cunoștea implicarea studenților și rezidenților în programele de voluntariat, în perioada pandemiei, atât în cadrul spitalelor, cât și în centrele de vaccinare.

Întreaga echipă a universității a fost încântată de vizita doamnei ministru, iar recunoașterea, de către dumneaei, a rezultatelor muncii noastre, le-a adus plusvaloare, urmând ca și în viitor să menținem ritmul și să aducem îmbunătățiri permanente în cadrul tuturor activităților noastre”, declară prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Video https://www.youtube.com/watch?v=nK9KXIF-j5Y

Sursa foto: UVVG Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.