„Mizantropul”, în premieră la Arad, cu mulți actori îndrăgiți de public

„Mizantropul”, în premieră la Arad, cu mulți actori îndrăgiți de public

„Mizantropul”, de Jean Baptiste Molière, într-o traducere de Doru Mareș – text-pretext pentru tânărul regizor Vlad Cristache , va fi prezentat în premieră, vineri, 5 iulie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.

Noua producție reunește pe aceeași scenă, actori îndrăgiți de publicul arădean: Alex Mărgineanu, Andrei Elek, Ovidiu Ghiniță, Iulia Alexandra Dinu, Cecilia Donat-Lucanu, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Călin Stanciu, dar și o invitată specială, actița Michaela Prosan, pe care spectatorii o cunosc de pe micile ecrane, fiind protagonista unui serial celebru difuzat la TV.

Noua montare beneficiază și de o scenografie de excepție semnată de două foarte tinere scenografe: Andreea Tecla și Mădălina Niculae, artiste premiate UNITER, pentru DEBUT, chiar în acest an.

Alceste, mizantropul, este cel mai loial și mai drept dintre oameni. Din păcate însă, îi lipsește indulgența pentru conduita altora. El este dezamăgit de societatea în care trăiește. Dragostea este sentimentul care îi dă cea mai mare lovitură: sentimentul nebun față de o femeie care întruchipează tot ceea ce el disprețuiește: frumoasa, dar superficiala, Celimene. Aceasta este, pe scurt, povestea pe baza căreia artiștii arădeni au construit cel mai nou proiect al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Deși e un text scris acum 600 de ani, povestea și mesajul lui sunt relevante pentru societatea contemporană. Spectacolul nostru este un spectacol foarte… despre lumea de azi, din 2019. Dincolo de valabilitatea textului, plusul acestei montări este echipa arădeană care este… ceea ce trebuie. Trupa de aici e foarte bună. Sunt actori foarte buni” afirmă regizorul Vlad Cristache.

A fost și este o experiență unică, într-un oraș care mă surprinde plăcut în fiecare zi, un oraș care știe să spună neașteptat de multe povești,  cu o echipă de oameni tare frumoși și talentați”, a declarat Michaela Prosan.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Mizantropul”, va avea loc la începutul stagiunii 2019 – 2020.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.