„Nebunia” CONTINUĂ! Falcă: „Conceptul Arad 2021 este Proiectul Aradului, avem voința și capacitatea de a-l duce împreună la îndeplinire…”

„Nebunia” CONTINUĂ! Falcă: „Conceptul Arad 2021 este Proiectul Aradului, avem voința și capacitatea de a-l duce împreună la îndeplinire…”

Eşecul Aradului în etapa de preselecţie a dosarelor de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 este subiectul zilei, dacă nu al anului (având în vedere câţi bani a înghiţit halucinantul proiect!) în urbe. Doi dintre principalii actori ai demersului, primarul Gheorghe Falcă şi Andrei Ando, au avut reacţii la cald. Au fost completaţi de preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, care a ţinut şi el să zică ceva pe temă. Iată reacţiile celor trei:

Gheorghe Falcă: „Drumul către obiectivele înalte nu este niciodată ușor”

„Mulțumesc încă o dată tuturor celor care au muncit la acest proiect. Drumul către obiectivele înalte nu este niciodată ușor, momente grele sau de neîmplinire sunt inevitabile, dar ținta trebuie urmată. Intrarea în competiție a fost impulsul de care comunitatea noastră avea nevoie pentru a se re-uni. A fost provocarea care a mobilizat pentru un obiectiv comun energiile latente și spiritul creativ al orașului. Rezultatul este proiectul Arad 2021, mult mai mult decât un dosar de concurs. Adevărata realizare este aceea că, pus în fața acestei noi provocări, Aradul a reușit să-și găsească o țintă înaltă și calea de urmat în următorii 10 ani pentru a-și împlini aspirațiile de Cetate Europeană. Conceptul Arad 2021 este Proiectul Aradului, avem voința și capacitatea de a-l duce împreună la îndeplinire, pas cu pas, așa cum ne-am propus”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Andrei Ando: „Ne continuăm treaba…”

„Nu mergem mai departe în proiectul Capitală Europeană a Culturii! Un vis frumos s-a încheiat astăzi pentru unii dintre noi.
Aradul nu a fost selectat pe lista scurtă. Dacă suntem dezamăgiţi? Sigur că suntem! Dar tragem aer în piept şi ne continuăm treaba… cu un imens regret, conştienţi de faptul că s-ar fi putut mai mult!
Avem încredere în capacitatea de mobilizare a arădenilor, că vor fi activi şi determinaţi să ducă la capăt proiectele bune din dosarul de candidatură. Sunt obiective importante care pot schimbă aspectul oraşului şi calitatea vieţii în Arad, pornind de la nivelul străzii, parcuri, spaţii culturale, laboratoare de creaţie, forme noi de asociere între tinerii creativi.
Un ochi râde, pentru că Aradul s-a activat şi a dovedit unitate în jurul acestui important proiect; un ochi plânge, fiindcă locul nostru ar fi fost în finală.
Mulţumim tuturor arădenilor care s-au implicat împreună cu noi în acest proiect; le mulţumim şi celor care ne-au transmis sugestii, încurajări de la distanţa. Le suntem recunoscători şi criticilor, celor care ne-au stimulat să fim mai atenţi la detalii şi mai responsabili.
Boardul Asociaţiei se va întruni săptămâna viitoare în vederea unei analize a activităţii şi pentru luarea măsurilor care se impun în urma acestui anunţ. Vă asigurăm că rezultatul ne doare dar nu ne demoralizează. Aradul, indiferent de decizia juriului, are parcursul său şi merită să fie luat în considerare!”
, a declarat Andrei Ando, director executiv al asociaţiei care poartă responabilitatea eşecului.

Dorel Căprar: „Poate o abordare mai atentă şi pertinentă…”

Deputatul Dorel Căprar a ţinut să-şi dea şi el cu părerea legat de faptul că Aradul nu merge mai departe în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Căprar s-a declarat dezamăgit de faptul că Aradul a fost eliminat din competiţie.

„Regret decizia Ministerului Culturii, pentru că am privit încă de la început acest obiectiv drept un deziderat comun al întregii comunități locale și mi-am afirmat public susținerea pentru proiect, printr-o scrisoare deschisă adresată principalilor factori de răspundere pe linie politică, administrativă, culturală şi confesională din judeţul Arad și chiar din județele limitrofe. Am considerat că în calitate de arădeni trebuie să ne dăm cu toţii mâna, cei care iubim cu adevărat acest oraș, mizând și pe aspectul că obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 ar fi atras investiții importante în infrastructură, transformând oraşul într-un pol de atractivitate culturală dar şi economico-financiară pentru întreaga zonă. Sigur că lupta pentru ridicarea nivelului cultural și intelectual al Aradului nu trebuie să se oprească aici și rămân partizanul investițiilor atent și cu gust calibrate în cultură. Sunt de asemenea de părere că poate o abordare mai atentă și pertinentă, din partea administrației locale, a conceptului și stragiei de promovare ar fi putut conduce orașul nostru pe lista scurtă a competiției pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021”, a declarat deputatul PSD Dorel Căprar.

Foto: Facebook/Arad 2021

  1. Vedeti,o cata oara,cum milioane de euro sunt furate,cu acte,asa-zis,in regula… Sug,ca mama lor nu a avut tate,falcaca,iotki,nedelci,grajdani si restul colateralilor care ne dau lectii….si gunoaie de/din presa….Adina Cosea,deontologul,mamii masii de jurnalism,Andrei Ando,cea mai jegoasa/libidinoasa creatura,Sorin Ghilea,muncitorul necalificat,umflat de generatia securistoida Zavoianu si comp.,un arogant pitecantrop,un Doru Sinaci,echivalentul celor doi plus linge cururi pt.bani*ciolan-intrebati epava Ando cat ii toarna Blidar in cont si cat ciugulesc papagalii din subordine….Bai,scursuri,voi vorbit despre cultura? Voi analfabetii proeminenti aradeni? Furati,sub aceasta umbrela,milioane de euro din jebul aradenilor,constienti ca meseria voastra a fost paravanul hotiei! Mai repede sau mai tarziu,beciul domnesc va asteapta. Coordonator de beci,inegalabilul escroc,Falcaca…In 2016,ciumatilor,vom arata aradenilor,fata nevazuta a jurnalistilor aradeni si nunumai. Pazea,santajistilor…

    Raspunde
  2. nu cred ca un om cu scaun la cap poate scrie randurile de mai sus. Ioan Crisan? serios?

    Raspunde
  3. AsigurăM pe aceasta cale dezvoltarea continuă a industriei, agriculturii, a tuturor sectoarelor de activitate, înflorirea ştiinţei, învă­ţământului, culturii şi – pe această bază ridicarea generală a nivelului de viaţă, de bunăstare şi fericire al între­gului nostru popor din Arad!
    Vom continua demersul ARAD 2021 si vom face totul pentru realizarea în cele mai bune condiţii a programului de dezvoltare economico-socială, că întreaga activi­tate a partidului, a aradenilor va avea ca ţel suprem dezvoltarea continuă a Aradului, ridicarea bunăstării generale, întărirea continuă a independenţei şi suveranităţii judetului.

    Raspunde
  4. Important este sa participi chiar daca concurenta este mare,era clar ca vor ajunge in finala orasele marilor centre universitare,din care se va alege doar una,in mod sigur Bucurestiul. In perioada aceasta a existat o activitate laborioasa de infrumusetare a orasului ,a parcurilor, a pistelor de biciclete ,activitate care ar trebui continuata chiar daca am iesit din concurs .

    Raspunde
  5. Geo esti beat?? parcurile sunt dezastru iar pistele de biciclete sunt bataie de joc pe milioane de euro. totul e o spoiala pentru fraieri iar tu esti unul dintre ei.

    Raspunde
  6. mascarada cu pistele de biciclete continua
    in zona obor a fost raschetata vechea pista ,adica portiunea aceea marcata cu rosu , constructorul sau beneficiarul sa rasgandin in privinta amplasamentului acesteia.
    pe strada Fat frumos pista este amplasata la o palma de linia de tramvai.

    ,

    Raspunde
  7. mersul cu bicicleta este o activitate de agrement
    iar amplasarea pistelor trebuie facute doar in locuri care sa nufie pusa in pericol viata acestor biciclisti .
    unele stradute sant pur si simplu inadecvate pentru
    aceste piste
    cei care vor cu tot dinadinsul sa traseze piste pe toate stradutele ,doar pentru a intra in cartea recordurilor
    cu km de piste marcate , sant pur si simplu niste idioti.
    acele portiuni din pista , care vor fii periculoase pentru biciclisti ,sau vor stranjenii circulatia altor autovehicule ,oricum nu vor fii niciodata folosite de biciclisti care vor gasii alternative pentru acestea , circuland ilegal ori de trotuare ori pe carosabil .

    Raspunde
  8. Aradul eliminat din competitie!? SI pe tema va mai continuati campania electorala domnilor???piste de biciclete?…..

    Raspunde
  9. Oare cei ce vorbesc ca la usa cortului,ba chiar mai rau,jignind in ultimul hal,au un pic de scoala?Au un dram de bun simt?Oare ei nu sunt aradeni?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.