Noi TAXE devin OBLIGATORII de azi

Vineri, 13 – zi cu ghinion pentru românii care au noroc. Începând de azi, veniturile din jocurile de noroc se impozitează în funcție de sumele câștigate.

Astfel, începând de azi, veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin reținerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depăși echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arată în actul normativ.

Actuala legislație prevede că veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reținere la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, care se calculează la nivelul câștigurilor realizate într-o zi de la același organizator sau plătitor. Această prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

Totodată, noile reglementări vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitată) și vor stabili că nu vor fi supuse impozitării sumele obținute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obțin venituri din jocurile de noroc menționate mai sus vor avea obligația de a depune declarația privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.