Omenirea NU ar putea FACE FAȚĂ ȘOCULUI din cauza convingerilor religioase!

Omenirea NU ar putea FACE FAȚĂ ȘOCULUI din cauza convingerilor religioase!

Rezultatele unui studiu efectuat în rândul studenţilor din Spania, Italia şi Statele Unite arată că nivelul general de ignoranţă şi puternica influenţă a religiei ne-ar împiedica să facem faţă şocului produs de o eventuală întâlnire cu o civilizaţie extraterestră.

Este concluzia la care a ajuns Gabriel de la Torre, profesor în cadrul Departamentului de Psihologie al Universităţii din Cadiz (Spania), și totodată, unul dintre oamenii de știință care au luat parte la proiectul Mars 500 al ESA (Simularea unei misiuni pe Marte).

Profesorul a trimis unui număr de 116 studenţi din cele trei țări un chestionar referitor la credinţe religioase, mediu, cunoştinţe despre spaţiul cosmic, activităţi zilnice şi opinii asupra problemei vieţii. Cercetătorul a explicat că a ales să efectueze studiul pe studenți deoarece din rândul acestora se recrutează viitorii politicieni, oameni de ştiinţă, factori de decizie.

Deşi căutarea vieţii extraterestre este una dintre preocupările majore ale ştiinţei în ziua de azi, mulţi sperând să descopere chiar civilizaţii ale unor fiinţe inteligente de pe alte planete, o analiză rapidă a mentalităţilor oamenilor pare să arate că nu suntem nici pe departe pregătiţi să facem faţă unei asemenea descoperiri.

Printre întrebările pe care De la Torre le-a adresat studenților se numărau: cât de probabil este să existe viaţă pe alte planete, după părerea voastră? În ce an au ajuns oamenii pentru prima dată pe Lună? Care este cea mai mare planetă din Sistemul Solar?

Rezultatele au fost, însă, dezamăgitoare. Studenţii nu au un nivel foarte bun al cunoştinţelor ştiinţifice, iar în ceea ce privește informațiile despre spaţiul cosmic, nici atât. Doar 82% dintre studenţi ştiau că primul om a păşit pe Lună în 1969, iar 72.8% credeau în existenţa îngerilor şi a demonilor.

În ceea ce privește convingerile religioase ale celor intervievați, acestea sunt foarte puternice, astfel că realizatorul studiului este de părere că religia ar putea influenţa opiniile şi reacţiile oamenilor în cazul în care s-ar confrunta cu un eveniment major de genul contactului cu o civilizaţie extraterestră.

Foto: d.ibtimes.co.uk

  1. Sunt multi atat de redusi , incat nu ar putea trai fara ideea ca un Zeu are grija de viata lor – Dumne-Zeu !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.