Orașul Pecica, alături de Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze

Orașul Pecica, alături de Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze

Blazena Miroslava Karkus, directorul Liceului „Gheorghe Lazăr” din Pecica, şi Eugenia Ponta Pete, directorul Casei de Cultură din același oraș, au fost invitatele unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze.

Prezența celor două în conferință, alături de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze, Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio, Ramona Pantea, Liliana Bran şi Tabita Cristea, membre ale asociației, nu a fost întâmplătoare, orașul Pecica urmând să găzduiască, în toamnă, o nouă ediție a simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze“.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a vorbit la modul laudativ despre implicarea partenerilor din Pecica în organizarea simpozionului. „Nu credeam că Pecica este în stare să se mobilizeze, să participe atât de consistent la simpozionul nostru. Ce au făcut cele două doamne a fost impresionant. Doamna Blazena Miroslava Karkus, care era director adjunct şi-a mobilizat colegii, dar şi elevii să scrie câte o lucrare despre cultura şi civilizaţia chineză. Au fost realizate astfel 40 de lucrări. În plus, a fost organizată o expoziţie despre China. De asemenea, Cenaclul «Lucian Emandi» a elaborat poezii cu acest prilej”, a spus Lizica Mihuț.

„Propunerea pe care ne-a făcut-o doamna prof. Lizica Mihuţ a fost pentru noi o provocare. Cadrele didactice au răspuns acestei invitaţii alegând câte o temă, în funcţie de specializarea fiecăruia. Ne dorim ca activităţile care vor avea loc la toamnă să fie un real succes”, a declarat, la rândul ei, Blazena Miroslava Karkus, completată de Eugenia Ponta Pete: „Datorită prezenţei dumneavoastră şi cunoştinţelor pe care le avem prin dumneavoastră, s-a constituit şi la Pecica un Club Pro China. Cenaclul «Lucian Emandi» care are 12 ani de viaţă va fi prezent în cadrul evenimentului din această toamnă cu un moment. Am scris proză care a fost tradusă în limba engleză”.

De remarcat, că implicarea celor din Pecica a fost remarcată și de membrele Asociației Con Brio, care au elogiat eforturile depuse de reprezentanții orașului arădean.

  1. N-AM CE PHU ȘI HAI FĂ-N FÂN 13 aprilie, 2022, 9:41 am

    Forumul poolii! Niște babe fără treabă! Pe Lizica n-o mai bagă nimeni în seamă și caută tot felul de caterinci pseudoculturale, cu care se iluzionează că mai are un cuvânt de spus în Agora arădeană.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.