Ovidiu Daniel Cismaș, PRIMUL ALPINIST ARĂDEAN care va urca pe CEL MAI ÎNALT VÂRF din MEXIC

Ovidiu Daniel Cismaș, PRIMUL ALPINIST ARĂDEAN care va urca pe CEL MAI ÎNALT VÂRF din MEXIC

Ovidiu Daniel Cismaș, unul dintre cei mai pasionați montaniarzi din Arad, a reușit să străbată aproape toți munții din România, precum și vârfuri de peste 4 000 de metri din lume, cum ar fi Mont Blanc din Alpi (4810 m), vârful Uhuru din Kilimanjaro (5895 m) sau vârful Chimborazo din Anzi (6310m) din America de Sud. Următoarea sa aventură va fi o expediție în Mexic, unde va urca pe cel mai înalt vârf, Pico de Orizaba, care este și cel mai înalt vulcan din America de Nord, cu o înălțime de 5636m.

El are 39 de ani și este căsătorit cu Mihaela Mariacu, cu care are o fetiţă, Edeline Cristiana  În  cursul  anilor  a  făcut  parte  din  diferite  asociaţii  montane,  fiind iniţiatorul  Grupului  Turistic  „HOP  ŞI  NOI”  ARAD  –  Munte și natură,  şi  co-iniţiator  al  mai  multor evenimente şi proiecte cu scop socio-cultural şi caritabil.

„Aceste  ascensiuni  dincolo  de  graniţele  României  sunt  parte  a  unui  proiect  inedit: «5  VÂRFURI  –  5 CONTINENTE», cu scopul de realiza ascensiunea unui vârf aparte şi cu o anumită importanţă geografică şi alpinistică de pe cele 5 mari continente şi de a mediatiza mişcarea în natură în rândul tinerilor, ca alternativă la petrecerea timpului liber, care pe langă bucuria şi plăcerea de a respira aer curat şi a vedea peisaje frumoase, ajută la menţinerea unei stări bune de sănătate şi dezvoltă caractere puternice. Toate aceste ascensiuni dincolo de graniţele României au fost realizate şi în scop umanitar, încercând să mediatizez situaţiile medicale ale unor persoane care au nevoie mai ales de ajutor financiar, pe lângă cel moral”, spune Ovidiu Daniel Cismaș.

„În noiembrie-decembrie 2016 mi-am propus să ajung în Mexic, pentru a realiza de unul singur o aventură mai complexă şi care poate avea o durată între 14-20 zile: explorarea adâncurile a două peşteri, să vizitez două piramide  Maya şi să urc pe trei vârfuri muntoase. Prin această aventură  speo-alpinistică  doresc să realizez şi prima ascensiune arădeană  a vârfului vulcanic  Pico  de Orizaba  de 5636m, cel mai înalt vulcan din America de Nord şi totodată cel mai înalt vârf montan din Mexic, să ridic steagul  României  de  1  decembrie  2016  –  Ziua  Naţională  a  Românilor  şi  să  transmit  prin intermediul  telefonului  şi unui  post de  radio  / tv  din România  «La mulți ani  România  şi tuturor românilor de pe vârful Pico de Orizaba de la 5636m». Ascensiunea vârfului Pico de Orizaba doresc să  o  realizez  solitar (fără suportul fizic al unei alte  persoane  sau  ghid montan)”, a mai adăugat Cismaș.

Daniel Cismaș

Costurile  acestei aventuri se ridică  la suma  de 10 960 lei, aşa cum este detaliat  în buget, care se găseşte în descrierea  proiectului la acest link:  https://codmunte.wordpress.com/proiect- pentru-o-noua-aventura-pe-urmele-si-in-cautarea-civilizatiei-maya-din-intunericul-pesterilor-pana-pe-varfurile- vulcanilor-mexic-america-de-nord-in-2016/ .

Cei care doresc să îl sprijine pe Ovidiu Daniel Cismaș să-și realizeze visul și să ne reprezinte orașul și țara cu mândrie pe cel mai înalt vulcan din America de Nord, îl pot contacta la adresa de e-mail japan_ovi_ar@yahoo.com.

Sursa foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.