Pandemia face RAVAGII, iar arădenii încă NU AU dispozitive cu DEZINFECTANT la intrarea în blocuri. Ce are de gând Primăria

Pandemia face RAVAGII, iar arădenii încă NU AU dispozitive cu DEZINFECTANT la intrarea în blocuri. Ce are de gând Primăria

Aradul se află printre primele locuri la nivel național atât ca număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cât și ca număr de decese. Deși Municipalitatea avea obligația să monteze dispozitive cu dezinfectant la intrările blocurilor, acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 4 „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”. De remarcat că această obligativitate s-a transformat într-o recomandare, atât pentru administrația locală, cât și pentru persoanele fizice și juridice, potrivit textului Ordonanței Militare nr. 8, Art.16: „Se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorul acestor imobile”.

Nici până la această dată nu au fost încă montate astfel de dispozitive de către Primărie, iar unele asociații de locatari s-au descurcat pe cont propriu și le-au achiziționat din fondurile lor.

Ce va urma? Nu știm încă. Arădenii sunt îngroziți de acest virus, iar Municipalitatea anunță, oficial, că achiziționarea acestor dispozitive „ar putea să mai dureze”, deși bani există.

„Primăria Municipiului Arad a făcut demersuri în vederea achiziționării de dispensere pentru dezinfectanți. Procedura de achiziție a acestora ar putea să mai dureze pe de o parte din lipsă de stocuri, iar pe de altă parte se așteaptă unele clarificări cu privire la substanțele dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății. La nivelul muncipiului Arad ar fi nevoie de aproximativ 2500 de dispozitive”, spun reprezentanții Municipalității.

 

 

  1. bucurestiul are?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.