UPDATE/ Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad: Zeci de angajați ai CNAIR, cercetați pentru luare de mită

UPDATE/ Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad: Zeci de angajați ai CNAIR, cercetați pentru luare de mită

Zeci de angajați ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) sunt cercetați penal pentru luare de mită.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul CNAIR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. În cauză , la data de 13.02.2024 , s-au efectuat percheziţii imobiliare la două locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2 – Toneta nr. 1 şi 2. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţi nu este de natură a înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

UPDATE/ „Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2.

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.

Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.

Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.

Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.