Patru milioane de euro pentru Aeroportul Arad

Patru milioane de euro pentru Aeroportul Arad

Aeroportul Arad a câștigat un proiect în valoare de 4 milioane de euro.

Prin acest proiect, finanțat din fonduri europene, Aeroportul Arad se va alinia la cerințele Autorității Aeronautice Civile în ceea ce privește sistemele de securitate și de siguranță necesare, precizează reprezentanții Consiliului Județean Arad.

Marți, 3 mai, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”. Consiliul Județean cofinanțează acest proiect cu 431.976 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 20.746.565 lei.

„Prin acest proiect, Aeroportul Arad atrage peste 4 milioane de euro, cu o contribuție de doar 2% a Consiliului Județean. Ceea ce e mai important, proiectul asigură toate standardele necesare pentru ca Aeroportul să fie operațional, privind elementele de securitate și siguranță: dotări cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condițiilor de siguranță împotriva incendiilor. Pentru a fi competitiv, Aeroportul are obligația să atingă aceste standarde solicitate de către Autoritatea Aeronautică”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.