Pelicula nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin, proiectată la cinematograful „Arta“

Pelicula nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin, proiectată la cinematograful „Arta“

„Leviatan“, filmul nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, al patrulea lungmetraj al regizorului Andrei Zvyagintsev, considerat de mulți critici ca fiind una din capodoperele cinematografiei rusești contemporane, va fi proiectat vineri, 6 aprilie, de la ora 20.00, la cinematograful „Arta“.

Adaptând pilda lui Iov, „Leviatan“ tratează tema nesiguranței oamenilor într-o țară coruptă unde legea mafiei conferă o dimensiune mitologică luptei pentru dreptate.

O dramă socială actuală, dar și o reflecție asupra condiției umane, filmul reprezintă o experiență cinematografică care continuă și după ieșirea din sală.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes în 2014, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu și a fost nominalizat la premiul Palme d’Or.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Leviatan
Leviatan este o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestită ca un conflict între un simplu mecanic și un primar corupt.

Personajul principal este un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orășel situat în Peninsula Kola, în nord-vestul Rusiei, care îl înfruntă cu toate puterile sale pe primarul (Roman Madianov) care a pus ochii pe terenul său.

Regia: Andrei Zvyagintsev

Cu: Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov, Elena Lyadova

Durata: 140 min.

AP12 – Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.
Preț bilete:

10 lei întreg

7 lei redus (pentru elevi, studenți și pensionari)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.