PERICOL pentru sănătatea populației! „Rușii” fac legea la Zădăreni. Autoritățile nu fac nimic

PERICOL pentru sănătatea populației! „Rușii” fac legea la Zădăreni. Autoritățile nu fac nimic

Aspecte halucinante în comuna arădeană Zădăreni, unde animalele sunt crescute, pășunate și sacrificate în condiții neconforme cu legislația, normele de sănătate publică și bunul simț. În tot acest timp, autoritățile locale sunt indiferente (sau, mai rău, poate chiar co-interesate!), tolerând o situație care a ajuns, prin intermediul unei sesizări semnate de Sever Jurcă, pe masa tuturor instituțiilor abilitate și în redacțiile presei locale și naționale. Iată despre ce este vorba:

„Subsemnatul, Jurcă Sever, domiciliat în Zădăreni, nr.301, aș vrea să supun atenției dumneavoastră o situație care de mai mulți ani este tolerată în localitatea Zădăreni de către autoritățile locale și chiar de către unele organe de control.

În acest sens vă aduc la cunoștință faptul că în localitatea «europeană» Zădăreni, există crescătorii de taurine, chiar în cadrul localității, ele fiind păscute atât pe domeniul public, cât și proprietăți private, ținute în condiții deplorabile, producând dejecții și poluând olfactiv și nu numai întreg mediul înconjurător.

Laptele muls de la aceste animale fiind cel mai probabil contaminat este comercializat în vederea consumului, de asemenea se realizează un număr important de sacrificări anual, acestea fiind realizate în spațiile în care animalele sunt crescute, sau în imediata lor apropiere, fără vreun minim de condiții de igienă.

Mai concret persoanele care realizează această activitate sunt Niamciuk Bogdan și Filip Vasile, cunoscuți sub pseudonimul de «Rușii», fiind frați.

Niamciuk Bogdan are ferma de taurine și caprine în localitatea Zădăreni, în apropierea căii ferate, într-o zonă deosebit de populată de familii tinere cu copii. Precizez că taurinele sunt păscute în aproprierea locurilor de joacă, pe terenul de sport, cât și pe alte spații ce aparțin domeniului public.

Filip Vasile are ferma de taurine, ovine și caprine, în localitatea Bodrogu-Nou, chiar la intrare pe partea dreaptă fiind un adevărat «om gospodar», care colectează și depozitează fier vechi și alte materiale (pe spațiul verde evident) și în paralel desfășoară comerț cu animale, cereale, lemne și alte asemenea în aceeași fermă situată între locuințe.

Situația prezentată, reprezintă un pericol major pentru sănătatea populației și a animalelor, deoarece în condițiile întreținerii unor astfel de focare de infecție orice epizootii și zoonoze se pot instala și propaga foarte repede, cu atât mai mult cu cât în astfel de condiții se realizează și comerț cu animale.

Cadrul normativ este suficient de clar cu privire la activitățile desfășurate de cei doi frați în comuna Zădăreni și aici fac referire la prevederile Ordinului Ministerului Sănătății cu nr.119/2014, Legeanr.205/2004, O.U.G nr.195/2005, Legea 211/2011 și cam toată legislația care reglementează activitatea A.N.S.V.S.A, D.S.P, A.P.M și a autorităților publice locale.

Mai grav decât afacerile desfășurate de cei doi frați cu încălcarea flagrantă a legii și cu poluarea mediului și cu deranjarea și amenințarea locuitorilor din cele două localități, este faptul că administrația locală este oarbă, surdă, mută și n-are nici sabie. Spun acest lucru, deoarece dl. Filip Vasile se învecinează cu viceprimarul, secretarul, jurista, inginerul constructor și cu persoana de la taxe și impozite.

În aceste condiții, nu este posibil ca astfel de activități care sfidează orice norme de bun simț, de igienă și de protecție a mediului să fie trecute cu vederea de persoanele responsabile de întreaga comunitate.

Comuna Zădăreni a devenit prin grija aleșilor locali un focar de infecție la propriu.

Precizez că prezenta adresă este înaintată simultan, către toate instituțiile abilitate cât și către presa locală și națională, toate aspectele precizate se pot verifica în teren.

Aștept răspuns în termenul prevăzut de lege pe adresa de email: sever.jurca@yahoo.com”.

Situația relatată de Sever Jurcă ne pune pe gânduri și ne face să ne întrebăm de ce oare nu reacționează nici o instituție în acest caz? Sau, de ce administrația locală nu ia nici o măsură? Nu știm, dar putem bănui, așa cum pot bănui și cetățenii comunei…

  1. Rahat. Toti is cumparati.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.