Persoane cu acte FALSE care încercau să iasă ILEGAL din țară, depistate la frontiera Nădlac

Persoane cu acte FALSE care încercau să iasă ILEGAL din țară, depistate la frontiera Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csadpalota au depistat un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani, şi o femeie din Republica Ghana, în vârstă de 28 de ani, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documentele de identitate ce aparţineau altor persoane.

În data de 21.09.2019, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, o persoană de sex masculin, care călătorea cu un microbuz marca Iveco, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul se numeşte B.I., este cetăţean român și are 24 de  ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu avea un document de identitate care să îi permită trecerea frontierei. Tânărul a mai declarat că documentul de identitate cu care s-a prezentat la control aparţine unei cunoştinţe şi a plătit 200 de lei pentru el.

În data de 22.09.2019, în jurul orei 03.30, la același punct de frontieră, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, o persoană de sex feminin, pasager într-un autocar având ca destinaţie o țară din vestul Europei.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Germania. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta se numeşte O.B., este cetăţean din Republica Ghana, în vârstă de 28 de ani şi a intrat legal în ţară. Tânăra a declarat că a obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută, urmând ca ulterior să plătească 3.000 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două persoane, efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.