Personalitățile locale, puse în valoare la „Gala elitelor arădene”

Personalitățile locale, puse în valoare la „Gala elitelor arădene”

Personalitățile locale arădene care s-au remarcat în diverse domenii vor fi sărbătorite în cadrul unui eveniment festiv, denumit sigestiv „Gala elitelor arădene”.

Evenimentul se află la prima ediție, organizatorii acestuia propunându-și ca, alături de Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, mediul academic și cel de afaceri, să pună în valoare personalitățile locale

„În vremuri în care lucruri precum viteza și cantitatea se pare că devin mai importante decât calitatea și performanța, în vremuri în care individualismul legat de rezultatele personale devine mai important decât bucuria recunoașterii performanței altuia, în vremuri în care datul din coate este mai des întâlnit decât datul din aripi, ne propunem să aducem o gură de aer proaspăt în comunitatea noastră. Credem cu tărie că spiritul arădenilor de odinioară, care înțelegeau că nici un singur om nu va putea urca mai sus decât o vor face mai mulți oameni care se încurajează, se recunosc și se susțin reciproc în călătoria lor, este încă viu în comunitatea noastră. Ne asumăm misiunea de a găsi acei membri ai cetății noastre care merită a fi sărbătoriți pentru contribuția lor la societatea Arădeană și care poate că în ultimii ani au fost trecuți cu vederea, precum și pe aceia care au lăsat individualismul la poarta cetății și își doresc să contribuie după posibilități la această nouă construcție pe care o începem împreună. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte acel moment din an în care, pentru câteva ore, agitația cotidiană să fie pusă în plan secundar, primând bucuria revederii, sărbătorirea reușitelor și unitatea arădeană. Ne dorim ca acest eveniment să devină o sursă de energie pentru toți cei care se simt uneori epuizați în efortul lor de a face performanță și poate se întreabă dacă mai are rost ceva pe lumea asta. Ne dorim ca toți arădenii să fiți alături de noi în acest proiect. Știm că împreună vom face mult mai multe lucruri decât separat și vă mulțumim că luați în considerare implicarea în acest proiect. Înseamnă mult pentru noi”, precizează organizatorii.

Consiliul pentru Elitele arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, la inițiativa asociațiilor: Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt organizează cel mai important eveniment de recunoaștere a valorilor locale, Gala Elitelor Arădene.

Prima ediție va avea loc în data de 19 martie 2022, la ora 19, la Palatul Cultural din Arad. Organizatorii vor acorda 6 premii unor personalități din comunitatea noastră, care au performat în domeniile lor și care merită din plin să fie sărbătorite, fiecare premiu în valoare de 5.000 de lei, după cum urmează: 

Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;

Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;

Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;

Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale; 

Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație; Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.  

Acest proiect se bucură de susținerea financiară a celor mai importante companii ce își desfășoară activitatea în județul Arad. Este o recunoaștere a valorilor locale, a activităților pe care o desfășoară în fiecare zi precum și o aducere în fața publicului larg a celor ce ne fac mândri să numim acest loc Arad. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.