Pistol cu gaz, găsit într-o geantă de damă la Vama Nădlac

Pistol cu gaz, găsit într-o geantă de damă la Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au găsit la Nădlac într-o geantă de damă care se afla într-un microbuz un pistol cu gaz. Şoferul autovehiculului intenţiona să introducă în ţară pistolul şi muniţia aferentă acestuia, fără a poseda autorizaţiile necesare.

„În data de 08 septembrie, în jurul orei 10,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, jud. Arad s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Marian A., în vârstă de 33 ani din judeţul Buzău. Acesta conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în România. Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit, în interiorul unei genţi de damă de culoare neagră, un pistol cu gaz, marca Colt Double Eagle, fabricat in Germania, cu un încărcator în care se aflau opt cartuşe, pentru care cel în cauză nu poseda autorizaţiile necesare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul a declarat că pistolul şi muniţia nu îi aparţin şi că a primit geanta în Suedia de la un cetăţean român, pentru a o transporta până în Buzău. Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au confiscat pistolul şi muniţia iar cetăţeanului român i-au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.