Plângeri penale pentru mai mulți directori de școli care ar fi folosit copii la o acțiune politică

Plângeri penale pentru mai mulți directori de școli care ar fi folosit copii la o acțiune politică

Președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, aduce acuzații grave președintelui Consiliului Județean Arad despre care spune că ar fi folosit copii la o acțiune politică. Totodată acesta menționează că va face plângeri penale mai multor directori de școli.

Fifor precizează că va cere luni, 20 noiembrie, în mod oficial, socoteală Ministrului Educației Naționale pentru „abuzul lui Cionca de a scoate copiii de la cursurile școlare pentru o acțiune politică”.

„Conducerea Consiliului Județean Arad nu se dezminte: a organizat o nouă acțiune politică folosindu-se, in mod abuziv, de elevi din unitățile de învățământ arădene. Motivul invocat este legat de reabilitarea sălii de sport «Decebal» din Arad. Și, sub acest nobil îndemn, directorii de școli au adus, încolonați, elevi pe platoul din fața CJA pentru a da câte 15 lei pentru o felie de pizza.

Luni voi face o interpelare  Ministrului Educației Naționale, prin care voi solicita să ni se precizeze cine a autorizat scoaterea elevilor de la cursuri și încolonarea lor sub stindardul politic al lui Iustin Cionca și al acoliților lui pentru așa zisa «colectă Decebal». Voi cere, totodată, lista școlilor participante și, evident, voi face plângere pentru abuz în serviciu directorilor de unități școlare care au luat parte la acțiune.

Nu putem închide ochii la infinit la aceste abuzuri ale echipei Falcă – Cionca, pentru că nu este pentru prima dată când fac politică folosindu-se de elevi. Dacă, până acum, s-au ascuns în umbra elitelor din școlile arădene, vedem că au trecut la alt nivel, cel al mobilizărilor de masă.

Ar fi de lăudat orice acțiune care să ducă la reabilitarea unei săli de sport. Asta, dacă același CJA, ar aloca bani pentru renovarea saloanelor de spital, a sălilor de sport sau de clasă și nu i-ar arunca, fără număr, pe acțiuni cu tentă politico-electorală.

Dacă dorea, Cionca putea asigura ușor fonduri pentru sala «Decebal». Chiar dacă asta ar fi însemnat să mai taie puțin din sinecurile camarilei sale de partid, hrănită de prea mulți ani de zile din bugetul județului”, precizează deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Sursa foto: Cetatea Voluntarilor Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.