PLR Arad AVERTIZEAZĂ cetățenii cu privire la RISCURILE UTILIZĂRII MONEDELOR VIRTUALE

PLR Arad AVERTIZEAZĂ cetățenii cu privire la RISCURILE UTILIZĂRII MONEDELOR VIRTUALE

Partidul Liberal Reformator Arad atrage atenția cetățenilor, într-un comunicat de presă, cu privire la riscurile reprezentate de utilizarea monedelor virtuale în tranzacțiile pe care le efectuează.

„În Arad s-a înregistrat zilele acestea o premieră mondială care a constat în achiziționarea unui imobil prin intermediul monedelor virtuale.

PLR Arad susține politica Băncii Naționale a României care precizează că moneda virtuală nu este monedă naţională şi nici valută, iar acceptarea acesteia la plată nu este obligatorie din punct de vedere legal. Totodată, moneda virtuală nu reprezintă o formă de monedă electronică, în înţelesul Legii nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică.

De asemenea, PLR Arad consideră că cetățenii trebuie să cunoască riscurile la care sunt expuși în momentul utilizării acestui tip de tranzaționare. Plăţile cu monedă virtuală prezintă potenţiale riscuri pentru sistemul financiar pe fondul lipsei reglementării şi a supravegherii, legate şi de spălarea banilor sau lipsa unei securităţi adecvate, așa cum arată și un raport al Băncii Centrale Europene (BCE)”, se arată înj comunicatul PLR.

„Prin participarea la schemele de monedă virtuală, utilizatorii sunt expuşi nu doar riscurilor asociate cu sistemele de plată tradiţionale, ci şi altor tipuri de risc generate de caracteristicile schemelor de monedă virtuală. În particular, așa cum arată raportul Băncii Centrale Europene, utilizatorii sunt expuşi riscurilor de schimb valutar asociate cu volatilitatea crescută, riscurilor asociate cu statutul de anonimitate al persoanelor care efectuază plăţile şi a celor provenind din lipsa de transparenţă. Spre exemplu, de la cursul de 13 dolari înregistrat la lansarea din ianuarie 2013, până vârful de 1.150 de dolari din noiembrie 2013 și apoi la deprecierea pe care moneda virtuală o resimte astăzi, graficul evolutiei bitcoin, cea mai cunoscută monedă de acest fel, cu greu poate câștiga încrederea vreunui investitor.

O altă problemă este că tranzacţiile cu monede virtuale oferă un grad ridicat de anonimat, aşa că pot fi folosite în mod abuziv pentru activităţi infracţionale, inclusiv spălare de bani”, se mai arată în comunicat.

În final, PLR Arad atrage atenția că, riscurile cetățenilor de a se trezi victima unei himere electronice cu aparență de monedă tranzacționabilă, sunt prea mari pentru a încerca investirea în moneda virtuală.

  1. Mai bine avertizau cu privire la partidele virtuale, gen pelere…

    Raspunde
  2. Tara arde baba se piaptana! Cum se mai gamdesc traseistii astia la binele nostru…. Oare cine-i mai crede? Pentru astia nu s-a inventat rusinea?!

    Raspunde
  3. Ba, lilabarilor reformati, lasati piata sa se regleze! Ati auzit de conceptul asta?

    Raspunde
  4. Analiza asta alaturata pozei lui ciupe e ca si cand ar vorbi vanghelie despre Goethe, MAXIMUL PENIBILULUI.

    Raspunde
  5. De ce nu nu spune Ciupe despre canalizările virtuale făcute de firma lui la spitalul județean ? Probabil ca a fost plătit in moneda virtuală, de aia nu-i place…

    Raspunde
  6. E lipsa de bun simt. Cred ca voia sa facă si el o moneda virtuală, Ciupcoin !!!

    Raspunde
  7. ptr instalator:: vad ca faclca nu te -a informat cat a facut el in arad cati km de canalizare cate asfaltari vad ca te-ai transformat in instalatorul dorel sau te pus udrea.

    Raspunde
  8. ptr instalator:: vad ca falca nu te -a informat cat a facut el in arad cati km de canalizare cate asfaltari vad ca te-ai transformat in instalatorul dorel sau te pus udrea.

    Raspunde
  9. ptr instalator:: vad ca falca nu te -a informat cat a facut el in arad cati km de canalizare cate asfaltari vad ca te-ai transformat in instalatorul dorel sau te-a pus udrea.

    Raspunde
  10. vai steaua voastră de postaci arădeni.cât de jos puteți coborî orice dezbatere!

    Raspunde
  11. postacu baltazar oare este ciupe?

    Raspunde
  12. Sincer de Bitcoin am auzit, dar de PLR in niciun caz!!! :)) PLR e mai virtual decat Bitcoin :)) ce ciudosi-comunisti! la sapa cu voi!!!

    Raspunde
  13. Sa va fie rusine,postaci jigariti si frustrati ,probabil ca pt. voi Caritas si alte ameteli de genu asta a fost ceva bun, neghiobilor.

    Raspunde
  14. Vai nesimtitilor!aviz urmatorilor; gogu si ;Aradean prost ce esti ,eject.Nu pot sta in minivacanta linistita ca uite ce v-ati ambalat,cu staniol chiar ,sa se vada.am impresia ca face-ti parte din trupa cu moneda,altfel de ce a-ti sustine prostiile.

    Raspunde
  15. incredibil cate rautati!? adevarul e ca nu sunt in regula inca monedele virtuale,,,reglementarile nu sunt dintre cele mai sustenabile. pana la urma un gest de bun simt a PLRistilor…caci decizia apartine fiecaruia dintre noi

    Raspunde
  16. Abia astept sa vina campania sa pot sa le arat obrazul acestor traseisti care au venit la cersit voturi

    Raspunde
  17. IONEL CIUPE un om nu accepa compromisuri ca si noi.ESTE BINE ca-i deranjezi.

    Raspunde
  18. MIHAI CRSAN alaturi IONEL CIUPE liberali ADEVARATI.

    Raspunde
  19. Oare ce cauta un profesor langa un sobolan?

    Raspunde
  20. Incredibil câți tâmpiți postează când e vorba de plr, sunt postacii rămasi de la Udrea pdlista. Mă uit la celelalte articole și nu văd agitație , ce vă mână-n luptă handicapaților, banii pdleilor ? De regulă postează aceiași decreptiți analfabeți și agramați că-i recunoști după greșelile de ortografie, sunt ieșiti deja din somaj si stau pe banii părinților jigodiile, mai ușor cu Pianu pe scări tâmpitilor că vă calc pe jugulară.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.