Politicienii fac ping – pong cu stadionul UTA. În tot acest timp echipa e în EXIL, la Şiria…

Politicienii fac ping – pong cu stadionul UTA. În tot acest timp echipa e în EXIL, la Şiria…

Administraţia PNL a Aradului nu este în stare, de câţiva ani, să finalizeze un obiectiv de importanţă majoră pentru oraş: Stadionul „Francisc Neuman”. Deşi cu o capacitate de stadion de curtea şcolii, acesta este tot în construcţie şi nu va fi gata prea curând, deşi termenul de finalizare a investiţiei ce revine municipalităţii bate la uşă. În tot acest timp, politicienii se bat în declaraţii…

Zilele trecute, deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, dădea publicităţii un comunicat de presă în care afirma că, din cauza faptului că Primăria Municipiului Arad nu a predat amplasamentul către Compania Naţională de Investiţii (CNI), aceasta din urmă nu poate realiza lucrările care-i revin. În sprijinul afirmaţiei, acesta a făcut referire la o adresă a CNI.

„Prin adresa primită de la Compania Națională de Investiții vedem că lucrurile nu stau deloc așa cum au fost prezentate de reprezentanții Primăriei Arad. Aflăm, practic, că primarul Gheorghe Falcă blochează o investiție guvernamentală, prin faptul că nu finalizează partea de lucrări ce ține de primărie. Nici până la această oră, amplasamentul nu a fost predat către CNI, tocmai datorită ritmului lent în care se lucrează. Cei de la CNI ne-au transmis cât se poate de clar că nu pot să monteze nocturna, atâta timp cât nu s-a finalizat tribunele, la fel cum nu pot realiza noul gazon, atâta timp cât pe acel loc sunt utilajele care lucrează la tribune. Primăria Arad trebuie să finalizeze partea sa de investiție, să facă recepția acelor lucrări, după care să predea stadionul, liber de orice sarcini, către Compania Națională de Investiții, care va realiza din fonduri guvernamentale nocturna, gazonul, precum și zona media și studiourile TV”, a spus Căprar. „Îi solicităm public primarului Gheorghe Falcă să lase deoparte jocurile politice, să nu mai încerce să folosească electoral cel mai important brand al Aradului și să finalizeze cât mai urgent partea de lucrări ce revine Primăriei Arad, pentru ca cei de la CNI să poată realiza investițiile. După mai bine de șase ani de promisiuni, e timpul ca Aradul să aibă în sfârșit un stadion modern“, a mai declarat deputatul social-democrat.

De cealaltă parte, primarul Gheorghe Falcă a sărit ca ars. Primăria Municipiului Arad a dat publicităţii un comunicat de presă: „De la bun început ţinem să subliniem faptul că municipalitatea şi cu atât mai puţin primarul municipiului Arad,  Gheorghe Falcă, nu are nicio intenţie de a întârzia lucrările la stadion sau de a pune piedici Companiei Naţionale de Investiţii în  realizarea lucrărilor pe care s-a angajat să le finanţeze la arena sportivă din Arad, respectiv  modernizarea gazonului  şi a sistemului de irigare a acestuia ş instalaţia de nocturnă a arenei, investiţii estimate la 2,5 milioane de euro.   

Drept dovadă Primăria Municipiului Arad a păstrat în tot acest timp legătura cu responsabilii Companiei Naţionale de Investiţii, informându-i cu privire la  stadiul lucrărilor care erau în desfăşurare  şi punându-le la dispoziţie încă de acum trei ani de zile toate documentele necesare demarării investiţiilor promise la Arad.

„Cu toate acestea CNI-ul nu are în prezent niciun studiu aprobat. Le reamintesc atât responsabililor agenţiei, cât şi domnului Căprar că nu este nevoie de predarea amplasamentului pentru realizarea unui studiu de fezabilitate sau a unui proiect tehnic. Acestea trebuiau să fie gata demult, ceea ce denotă un dezinteres total faţă de această investiţie.  Domnul parlamentar Căprar, în loc să ne acuze de reavoinţă şi jocuri politice, mai bine ar face lobby la Bucureşti pentru finalizarea arenei sportive. Cred că este de prisos să mai menţionez că avem un contract de finanţare semnat din 2016 cu cei de la CNI in valoare de 2,5 milioane de euro.  Cu toate acestea până acum, la Arad, nu a ajuns niciun cent. Constatând lipsa de respect a Guvernului PSD pentru această investiţie, am demarat noi studiul de fezabilitate pentru amenajarea gazonului, a instalaţie de încălzire şi a celei de irigare. Trebuie spus că până şi consilierii locali PSD au fost de acord cu această iniţiativă, ceea ce dovedeşte lipsa de încredere a acestora faţă de CNI. Se pare că domnul Căprar nu cunoştea acest amănunt. Cum putem avea atunci încredere în veridicitatea afirmaţiilor făcute de domnul parlamentar care nu are nici cea mai vagă idee despre ce se întâmplă în filiala locală a partidului care l-a trimis în Parlament. În încheiere le mulţumesc arădenilor pentru înţelegere şi pentru că nu şi-au pierdut încrederea în administraţia locală, a declarat primarul Gheorghe Falcă în comunicat.

Dincolo de declaraţiile politicianiste, atât Dorel Căprar cât şi Gheorghe Falcă ştiu că adevărul în acest caz este undeva la mijloc. Sau, ar trebui să ştie, presuspunând faptul că sunt nişte oameni rezonabili.

În primul rând, Gheorghe Falcă ar trebui să recunoască faptul că lucrările la stadion au evoluat în ritm de melc iar termenul de finalizare a tribunelor va fi depăşit. Pentru că e greu de crezut că acestea a vor fi gata peste câteva săptămâni, respectiv pe 21 mai 2018.

În al doilea rând, Dorel Căprar ar trebui să recunoască, la rândul lui, faptul că nici Compania Naţională de Investiţii nu s-a prea grăbit în ceea ce priveşte realizarea paşilor ce preced lucrările propriu-zise.

În tot acest timp, UTA joacă la Şiria, pentru că administraţia Falcă nu a reuşit să finalizeze nici măcar stadionul „Motorul”!

  1. dle Caprar de ce nu a investit guvernul si la UTA sute de milioane ca si la Craiova?? pt. ca nu e primar de la PSD?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.