Premiați de autorități pentru că și-au reabilitat clădirile istorice

Premiați de autorități pentru că și-au reabilitat clădirile istorice

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă că proprietarii a 12 clădiri declarate monument istoric  au primit diplome de apreciere pentru că și-au reabilitat imobilele din fonduri proprii.

Cele 12 clădiri au fost alese dintr-un total de 120, în cadrul unei ședințe a boardu-lui municipiului care a durat câteva ore. Clădirile premiate se află pe următoarele străzi: Vasile Alecsandri, nr. 6, Bulevardul Revoluției, nr. 56, Vasile Milea, nr. 23 și 6; Splaiul General Praporgescu, nr. 31; Ceahlău, nr. 2; Cloșca, nr. 11-13; D. Bolintineanu nr. 19; Episcopiei, nr. 30, Crișan, nr.12; Ion Georgescu, nr. 4 și Octavian Goga, nr. 32.

O parte dintre proprietarii imobilelor reabilitate au participat alături de primarul Gheorghe Falcă și de viceprimarul Levente Bognar la conferința de presă.

„Cele 12 imobile au primit câte un premiu de  apreciere pentru ceea ce înseamnă model de reușită și implicare”, a declarat primarul Falcă.

Propietarii clădirilor reabilitate spun că nu le-a fost ușor, deoarece au cheltuit mulți bani. Ei au dorit să renoveze cu materiale de calitate și au ținut neaparat să păstreze proiectul inițial al clădirii (interior –exterior), să  mascheze cablurile și să eliminate aparatele de aer condiționat de pe fațade.

La conferința  de presă a fost prezent și Bujor Buda, membru în Boardul oraşului Arad. Acesta i-a felicitat pe proprietari și a spus că sunt un exemplu pentru ceilalți.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.