Prezidenţiabil BĂTUT MĂR la ieşirea dintr-o televiziune

Prezidenţiabil BĂTUT MĂR la ieşirea dintr-o televiziune

Parlamentarul Oleg Tsariov, candidat la preşedinţia Ucrainei în cadrul alegerilor din 25 mai, a fost bătut măr, luni seara, când ieşea din studiourile televiziunii ITCV, unde participase la o emisiune pe tema libertăţii de exprimare.

Potrivit unui anunţ postat pe website-ul său, Tsariov a fost „supus unui atac de către o mulţime agresivă şi înarmată care a blocat clădirea televiziunii”.

Politicianul a reuşit să ajungă până la o ambulanţă, însă mulţimea nu a lăsat maşina să plece de la locul incidentului. Militanţii au cerut ca Tsariov să fie dus la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) cu o maşină pentru deţinuţi, însă cum acest vehicul nu a fost pus la dispoziţia lor, l-au urcat pe prezidenţiabil într-o maşină albă şi au plecat în trombă, într-o destinaţie necunoscută.

Ulterior, a reieşit că Tsariov a fost dus la procurorul general, unde acesta a reuşit să vorbească cu jurnaliştii şi să sublinieze că nu va renunţa la candidatura sa la preşedinţie.

Anterior, prezidenţiabilul propusese amânarea alegerilor până la toamnă, pentru a se putea implementa federalizarea ţării.

Oleg Tsariov crede că alegerile prezidenţiale ar trebui să aibă loc după ce sunt introduse în Constituţie prevederile privind modelul federativ şi statutul naţional al limbii ruse.

Tsariov le-a cerut oamenilor din sud-estul Ucrainei să se unească şi să facă o propunere comună conducerii ţării, care, în opinia sa, trebuie să declanşeze negocieri cu protestatarii.

În estul şi sudul ţării, în nu mai puţin de 13 oraşe importante, au loc, de câteva zile, mişcări de protest şi acţiuni de destabilizare a Ucrainei, pe care Kievul le pune pe seama Kremlinului.

Foto: kyivpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.