Prim-vicepreşedintele PDL Arad consideră că reducerea CAS ar putea însemna noi taxe și impozite

Prim-vicepreşedintele PDL Arad consideră că reducerea CAS ar putea însemna noi taxe și impozite

Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PDL Arad, este de părere că, pe lângă demonstrația de „elevi cu lecțiile nefăcute”, Guvernul Ponta le pregătește românilor încă o serie de taxe. Liderul democrat-liberal este de părere că guvernanții evită să anunțe asemenea măsuri, deși specialiștii în economie prevăd asta, doar din motive electorale.

„Vedem, în ultimele zile, cum economiștii români spun că doar introducerea de noi taxe sau mărirea celor actuale, tăierea din cheltuieli și îmbunătățirea colectării banilor la buget prin reducerea evaziunii fiscale pot compensa veniturile pierdute printr-o reducere a CAS. În același timp, cred că atât primul-ministru, cât și ministrul finanțelor, evită să anunțe asemenea măsuri, din motive electorale, aceștia fiind conștienți că nu sunt capabili să găsească alte soluții și preferând să lase impresia că nu și-au făcut temele”, a declarat Iustin Cionca.

Totodată, prim-vicepreședintele PDL Arad crede că reducerea CAS este o măsură bună, dar, din moment ce colectarea banilor la buget este mai proastă decât în anii anteriori, Guvernul trebuie să compenseze gaura bugetară cu alte măsuri. De aceea, Iustin Cionca este de părere că Guvernul PSD va introduce, în curând, noi taxe și impozite pentru a putea compensa reducerea CAS.

„Cred că reducerea CAS ar fi o măsură bună, dar în același timp cred că această măsură va lăsa un gol în bugetul de stat. Colectarea banilor la bugetul de stat este mai proastă decât în anii precedenți, iar lipsa unor măsuri concrete ne face să credem că introducerea de noi taxe și impozite este inevitabilă, iar acest lucru s-ar putea întâmpla imediat după alegeri. O altă variantă pe care Guvernul Ponta s-ar putea să o ia în calcul ar fi de a se reduce investițiile publice”, a mai declarat Iustin Cionca.

În același timp, liderul PDL Arad crede că proiectului noului Cod Fiscal și al Codului de procedură fiscală, care prevede mărirea mai multor taxe și impozite, are legătură directă cu reducerea CAS. La cererea lui Victor Ponta, proiectul a fost retras, iar motivul ar putea fi frica de a nu scădea în sondaje chiar înaintea alegerilor prezidențiale.

„Din punctul meu de vedere, proiectul noului Cod Fiscal are legătură directă cu reducerea CAS, pentru că acest proiect prevede mărirea mai multor taxe și impozite. Cred că aceasta este, de fapt, soluția Guvernului Ponta pentru a acoperi gaura lăsată la bugetul de stat prin reducerea CAS și cred că imediat după alegerile prezidențiale ne putem aștepta la adoptarea acestui proiect și implicit la mărirea taxelor”, a încheiat prim-vicepreședintele PDL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.