Primar arădean, AMENINȚAT cu MOARTEA! „Am fost amenințat că mă omoară și îmi dă foc la casă” (DOCUMENTE)

Primar arădean, AMENINȚAT cu MOARTEA! „Am fost amenințat că mă omoară și îmi dă foc la casă” (DOCUMENTE)

Vasile Nicușor Vesa, primarul comunei Brazii, a fost amenințat cu moartea și cu faptul că o să i se de foc la casă, susține consilierul local Dorel Ioan Demea, care a încercat, printr-o ședință de consiliu local, să pună capăt valului de infracțiuni din zonă („numeroase furturi și amenințări la adresa persoanei”).   

Alături de alți doi consilieri locali, acesta a convocat o ședință de consiliu local, în urma căreia să se instituie o pază în comună. Ședința nu s-a putut ține din lipsă de cvorum, inclusiv primarul absentând de la aceasta, deși, susține Demea, ar fi fost chiar el însuși amenințat cu moartea.

„Ce mă deranjează cel mai mult este modul în care primarul și consilierii au tratat cu dispreț această problemă prin neprezentare. Neexistand cvorum nu s-a ținut ședința și nu a fost luată nici o hotărâre, lăsand comuna la mâna infractorilor. Întalnirea a fost benefică prin faptul că victimele și-au expus dezamagirea cu care au fost lucrate aceste dosare de organele de cercetare. Este de neconceput ca dupa 2 ani să nu fie rezolvat dosarul celor 12 vaci furate din Mădrigesti și, tot azi, victimele continuă să fie agresate. Nu am crezut, ca cetățean al acestei comune, ca sunt tratate cu atâta superficialitate aceste întâmplări deosebit de grave de organele competente. Eu personal după discutia cu pagubitul (cazul aragazului furat și descoperit după 5 ani tot de păgubit) l-am informat verbal pe fostul șef al secției 10 Gurahonț că a fost găsit obiectul furat, indicând locul și persoana unde este. Mi-a mulțumit pentru spiritul civic și mi-a promis că va lua imedit măsuri pentru rezolvarea cazului. În realitate nu a făcut nimic, ducând la o indiferență = complicitate pentru aceasta faptă. La dezbatere a participat și domnul primar, pe care l-am întrebat ce măsuri a luat cu privire la această problemă gravă pentru cetățeni. Dânsul cu un ton ironic „ce să fac eu dacă și eu am fost amenințat că mă omoară și îmi dă foc la casa”. Am rămas fără cuvinte”, a spus, între altele, Dorel Ioan Demea.

Potrivit consilierului local, primarul ar fi declarat că nu sunt bani pentru organizarea pazei și că de aceasta se ocupă polițiștii din comună și din Gurahonț.

De remarcat, că Dorel Ioan Demea le recomandă victimelor infracțiunilor din comună să se constituie parte civilă împotriva autorităților care nu asigură paza în comună: „Le recomand victimelor să se constituie parte civilă împotriva primarului și consilierilor, pentru recuperarea prejudiciului cauzat”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.