Primăria Municipiului Arad, acuzată că nu dorește finalizarea Planului Urbanistic General

Primăria Municipiului Arad, acuzată că nu dorește finalizarea Planului Urbanistic General

Consilierii locali ai USR PLUS acuză Primăria Municipiului Arad că nu dorește finalizarea cât mai rapidă a Planului Urbanistic General al Aradului.

Potrivit unui comunicat de presă al USR PLUS, o întâlnire care a avut loc zilele trecute între membrii Comisiei de Urbanism și proiectanții Planului Urbanistic General al Municipiului Arad le-a confirmat consilierilor locali Daniela Sabău și Dorian Curcanu ceea ce bănuiau deja încă dinainte de convocarea întâlnirii: „Primăria Arad nu dorește finalizarea cât mai rapidă a PUG-ului municipiului. Toate indiciile arată că dimpotrivă”.

De remarcat, că unul dintre motivele pentru care consilierii USR PLUS au considerat că a fost necesară întâlnirea directă cu proiectantul a fost „liniștea totală păstrată de Primărie cu privire la stadiul elaborării PUG-ului.

„Întrebarea noastră adresată proiectantului cu privire la lipsa oricăror informații despre evoluția proiectului în ultimele 12 luni a primit un răspuns care ne-a lăsat mască: Primăria a primit de la el, în această perioadă, 2 rapoarte.

Într-un oraș care nu depinde de plimbările cu Duster-ul prin cartiere ale primarului, documentele întocmite de specialiști sunt înaintate atât Consiliului Local Municipal, cât și Comisiei de Urbanism, nu uitate în torpedoul mașinii sau ținute prin cine știe care sertare.

PUG-ul și studiile de la baza lui sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea pe termen lung a municipiului. Faptul că documentele subliniază probleme profunde cum sunt cea demografică, cea a sistemului de transport în comun, cea a locurilor de parcare, cea a potențialului turistic nevalorificat, nu este în nici un caz un motiv de-a le ține departe de ochii publicului și a Consiliului Local, ci dimpotrivă. Aradul e bolnav de prea mult timp și în felul acesta administrația actuală nu face decât să lungească boala.”

Proiectanții de la Iceberg au anunțat în cadrul ședinței că lucrează în prezent la 16 studii de fundamentare (studiu demografic, studiu de trafic, studiu sociologic, peisagistic, studiu de urbanism, studiu geotehnic, studiu economic, studiu de turism, etc.) și că urmează ca ele să fie finalizate în următoarele 2 luni.

Daniela Sabău, membră a Comisiei de urbanism și consilier local USR, completează cele spuse de colegul ei: “USR va cere prezentarea publică a tuturor studiilor care stau la baza Planului Urbanistic General. Pe lângă problema rapoartelor, întâlnirea a dus la descoperirea a încă unei probleme. Noi, în Comisia de urbanism, am cerut în repetate rânduri Primăriei să ne pună la dispoziție RLU-ul (Regulamentul Local de Urbanism) în format electronic, fără vreun rezultat. Asta doar ca să aflăm că proiectantul l-a primit deja de ceva vreme. Pe scurt, multe din informațiile pe care le-am aflat la ședință nu prea sunt de natură să susțină buna credință a administrație actuale legată de finalizarea cât mai rapidă a PUG-ului, a precizat Dorian Curcanu, președintele Comisiei de urbanism din Consiliul Local Municipal Arad.

Potrivit acestuia, consilierii locali ai USR PLUS vor depune în continuare eforturi care să conducă la o mai mare transparență administrativă, „în încercarea de a aduce în fața arădenilor informații pe care Primăria nu pare dornică să le comunice”.

„E un sentiment destul de ciudat acela de a fi pus în situația să aperi arădenii de propria administrație. Cele de mai sus nu sunt singurele concluzii ale întâlnirii dintre consilierii noștri și proiectantul PUG-ului. Vom face în continuare cunoscute detalii asupra subiectului, a mai spus Dorian Curcanu.

  1. astia de la usr au priviri inteligente ,dar nu se pot exprima

    Raspunde
  2. […] post Primăria Municipiului Arad, acuzată că nu dorește finalizarea Planului Urbanistic General appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.