Proiectul „Turist la tine acasă – în spatele ușilor închise” continuă cu turul „Orgile Aradului”

Proiectul „Turist la tine acasă – în spatele ușilor închise” continuă cu turul „Orgile Aradului”

Proiectul „Turist la tine acasă – în spatele ușilor închise” continuă cu turul „Orgile Aradului”.

Asociația „Turism Alternativ”, prin proiectul Arad Free Tours, pregătește pentru ziua de duminică, 6 august, un tur al celor mai interesante orgi din municipiu.

Sinagoga Neologă, Biserica Reformată de pe strada Mihai Eminescu, Biserica Catolică „Sfântul Anton de Padova”, Biserica Roșie și Palatul Cultural sunt edificiile pe care arădenii le vor putea vizita duminică, 6 august, de la ora 18, în cadrul celui de-al doilea „episod” al proiectului „Turist la tine acasă – în spatele ușilor închise”, organizat de Asociația Turism Alternativ și Arad Free Tours.

„În cadrul turului Orgile Aradului vom avea ocazia să vizită cinci locații distincte unde vom putea vedea cinci din cele șapte orgi veritabile aflate pe raza municipiului Arad. Turul include locații precum Sinagoga Neologă, Biserica Reformată, Biserica Catolică Sf. Anton de Padova, Biserica Evanghelică Luterană și bineînțeles Filarmonica. Vom avea ocazia să ascultăm anumite orgi și să aflăm detalii inedite de la invitații surpriză de la tur!”, spun organizatorii evenimentului.

Orga este un instrument muzical cu claviatură în care sunetul este produs de aerul care vibrează la trecerea prin tuburi de diferite dimensiuni. Orga este, de regulă, un instrument imobil de mari dimensiuni, cu sute de tuburi, construit special pentru încăperea în care se află. Acest instrument are un statut aparte între instrumentele muzicale: orga este cunoscută mai ales ca instrument de cult, întâlnită în general în bisericile creștine catolice sau protestante, sau după cum vom avea ocazia să vedem și la tur, în unele sinagogi.

Participarea la eveniment este gratuită, iar turul va începe la ora 18. Punctul de întâlnire este Sinagoga Neologă, lângă Casa cu Lacăt, pe strada Tribunul Dobra. Pe lângă că vor avea ocazia să le vadă și să le afle poveștile, arădenii vor putea și să asculte cum sună unele dintre orgile aflate în centrul orașului.

Linkul evenimentului: https://fb.me/e/1n3iS8ujS

„Află poveștile orașului”

Asociația „Turism Alternativ”, prin proiectul Arad Free Tours, a revenit cu al patrulea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul. Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale urbei.

„Și anul acesta încercăm să aflăm povești inedite despre clădiri pe lângă care trecem zi de zi, în care poate că pășim cu diferite ocazii. Doar că la tururile din cadrul proiectului Turist la tine acasă de anul acesta vom trece pragurile ușilor care de obicei stau închise. Alături de ghizii Arad Free Tours vor fi și invitați surpriză, care își desfășoară activitatea în clădirile sau instituțiile pe care le vom vizita. Aceștia ne vor spune povești pe care doar ei le știu, din locurile în care publicul nu are ocazia să intre în mod obișnuit”, afirmă cei de la Asociația Turism Alternativ.

Zece ani de pasiune pentru Arad

Din 2013, voluntarii Arad Free Tours promovează orașul și județul Arad în rândul turiștilor care vizitează această zonă, prin organizarea de tururi ghidate gratuit. „Tot de 10 ani și tot din pasiune pentru Arad, proiectul nostru promovează valorile culturale și istoria orașului atât turiștilor cât și arădenilor, fie prin ateliere și activități cu cei mici, fie prin tururi tematice organizate periodic dar și la cerere. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!”, adaugă cei de la Turism Alternativ.

Excursii

Asociația „Turism Alternativ” îi invită pe arădeni la o serie de excursii în țară și străinătate: „Basmul medieval” – excursie la Sighișoara, Alba Iulia și Castelul de Lut; „Trip of Thrones” – excursie la Mostar (Bosnia și Herțegovina) și Dubrovnik (Croația), „Istorie și gastronomie” – Szeged (Ungaria) Festivalul Peștelui, „Legenda secuiului” – excursie și drumeție la Rimetea și Cluj-Napoca, „Chemarea vinului” – excursie și degustare de vinuri Cramele Tokaj (Ungaria) și Kosice (Slovacia), ”Istorie tumultoasă” – excursie și drumeție Munții Orăștiei.

Detalii despre aceste excursii pot fi obținute telefonic sau prin WhatsApp, la numărul 0731 050 384.

Sursă foto: Asociația „Turism Alternativ”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.