Propagandă politică în rândul pensionarilor, prin intermediul Poștei Române

Propagandă politică în rândul pensionarilor, prin intermediul Poștei Române

Partidul Social Democrat solicită explicații oficiale despre distribuirea unor materiale de propagandă politică atașate, prin capsare, de taloanele de pensii, a anunțat deputatul Mihai Fifor într-un comunicat de presă.

Astfel, PSD a transmis o solicitare reprezentanților Poștei Române și ai Casei Naționale de Pensii Publice cu privire la „serviciul special de capsare” a materialelor de propagandă politică de taloanele de pensii distribuite pensionarilor.

Celor două entități publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că e vorba de documente emise de autoritățile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic (n.r. – PNL).

De asemenea, s-a solicitat conducerii Companiei Naționale „Poșta Română” să precizeze care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare” prestat de angajații companiei (pe lângă serviciul de distribuire) și dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

PSD le solicită șefilor Poștei Române și Casei Naționale de Pensii Publice să se abțină să-și depășească atribuțiile legale pe care le au în exercitarea funcției, acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic fiind sancționată de lege.

„În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a înghețat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistență aplicării calendarului de creștere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare și de recalculare a pensiilor, susținând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor, precizează deputatul Mihai Fifor, președintele Organizației Județene PSD Arad.

  1. Folosirea taloanelor de pensie pentru a distribui materiale de propagandă politică este cu siguranță o problemă etică. Această practică ridică întrebări importante despre granițele dintre serviciile publice și politică. Sper că se vor lua măsuri pentru a păstra integritatea și neutralitatea serviciilor publice.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.