Punct de lucru ISU înființat în comuna Vladimirescu

Punct de lucru ISU înființat în comuna Vladimirescu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a operaţionalizat astăzi, 19 februarie, Punctul de lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

Punctul de lucru va fi deservit de 24 pompieri, o autospecială SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă care are în dotare şi modul descarcerare. Până la finalizarea lucrărilor de construcţie a garajelor, operaţională va fi doar autospeciala SMURD, tip B, prim ajutor medical.

Subunitatea va deservi 5 comune cu 10 sate şi o populaţie de aproximativ 30.000 de persoane şi o suprafaţă de 473 kmp.

Intervenţia Detaşamentului Arad în această zonă era destul de problematică mai ales în timpul orelor de vârf din cauza amplasării subunităţii de intervenţie în zona central vestică a municipiului, prin deschiderea acestui punct de lucru timpul de răspuns la intervenţii reducându-se la jumatate.

În perioada 2008 – 2015 I.S.U.J Arad a gestionat 1171 situaţii de urgenţă pe raza localităţilor deservite acum de Punctul de Lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

Spaţiul în care îşi va desfăşura activitatea punctul de lucru a fost pus la dispoziţie şi utilat de către Primăria Comunei Vladimirescu.

Necesitatea înfiinţării acestui punct de lucru derivă din dorinţa de optimizare a utilizării resurselor umane şi materiale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi, implicit, creşterea gradului de siguranţă a semenilor noştri, deziderat care, fără implicarea autorităţilor administraţiei publice locale, ar fi fost greu realizabil.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.