Puncte de ajutor anti – caniculă în municipiu

Puncte de ajutor anti – caniculă în municipiu

Primăria Municipiului Arad a pus în aplicare câteva măsuri de combatere a caniculei, prin amenajarea unor puncte de distribuire a apei potabile și puncte de prim-ajutor în clădiri răcoroase sau instituții.

Acestea sunt activate în intervalul de valabilitate a avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate: cod galben, cod portocaliu sau roșu și vor funcționa în zilele lucrătoare, între orele 12 – 17.

Este vorba despre punctele anti-caniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Acestea sunt amplasate la intrarea în  Palatul Administrativ, Teatrul Clasic Ioan Slavici și în Catedrala Ortodoxă Nouă de la Podgoria.

Canicula este prezentă aproape în fiecare vară, poate produce mari probleme de sănătate celor care nu respectă regulile de protecţie.

Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecție, astfel:

– evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare;

– purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere, de culori deschise;

– consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete;

– consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

– se vor consuma fructe si legume proaspete;

– se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.