RECOMPENSĂ de 1,75 milioane de dolari OFERITĂ de FBI pentru prinderea a DOI ROMÂNI

RECOMPENSĂ de 1,75 milioane de dolari OFERITĂ de FBI pentru prinderea a DOI ROMÂNI

Statele Unite oferă o recompensă impresionantă pentru prinderea a doi români, care se află pe lista FBI (Biroul Federal de Investigaţii) a celor mai căutaţi infractori. Bărbaţii sunt acuzaţi de complicitate la comiterea infracţiunilor de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi trafic cu mărci înregistrate false, se arată pe pagina oficială a FBI.

Bărbaţii cunoscuţi sub numele de Nicolae Popescu şi Dumitru Daniel Bosogioiu sunt căutaţi pentru participarea într-o escrocherie de fraudă pe Internet.

Potrivit FBI, infractorii aflaţi pe teritoriul României sau în alte ţări europene au postat anunţuri de vânzare a unor vehicule şi a altor obiecte, fără ca acestea să existe în realitate. Aceste anunţuri erau destinate cumpărătorilor neavizaţi din Statele Unite.

Cumpărătorii primeau facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucţiuni pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi asociaţi care locuiau în SUA.

„Când banii erau viraţi în contul respectiv, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transferând sumele prin cablu, unui alt infractor”, mai scriu cei de la FBI.

Autorităţile din SUA au anunţat că oferă un milion de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea lui Nicolae Popescu şi 750.000 dolari pentru Dumitru Daniel Bosogioiu.

Foto: nbcnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.