REGINELE HOȚILOR din Paris: Două femei din România AU MITUIT paznicii ca să „închidă ochii” la hoțiile lor

Două femei din România au ajuns să fie numite REGINELE HOȚILOR de buzunare din Franța. Ele sunt acuzate că au mituit paznici ale faimoaselor atracții turistice pariziene pentru ca aceștia să închidă ochii la infracțiunile comise de ele.

Mariana Gândac, de 25 de ani, şi Sandra Baciu, de 35 de ani, coordonau o reţea de crimă organizată care fura sute de mii de euro. Hoții conduși de cele două operau în jurul muzeelor pariziene Luvru şi Orsay, dar și pe lângă Turnul Eiffel şi Palatul Versailles, locuri foarte vizitate de turiștii străini. Printre ţintele preferate ale hoţilor se numărau turiştii din Orientul Îndepărtat, datorită sumelor de bani pe care aceștia le aveau asupra lor.

Rețeaua era compusă din 17 țigani, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 17 şi 46 de ani, care se comportau ca și când ar fi fost turiști, aveau camere de fotografiat și erau îmbrăcați îngrijit.

Așa au făcut cele două bani pe care i-au transferat în conturi deschise în România, pentru a-și achiziționa locuințe.

Până acum un singur paznic de la Versailles a fost acuzat, după ce a recunoscut că a acceptat o mită de 10.000 de euro. Acesta a mărturisit că îi avertiza chiar pe membrii bandei despre locurile în care se află colegi de-ai săi care s-ar alătura planului.

Potrivit poliţiei franceze, banda a trimis în România circa 700.000 de euro între anii 2005 şi 2013.

Acuzaţiile au fost făcute publice, joi, la procesul în care sunt judecaţi toți membrii rețelei.

Procurorii susţin că paznicii erau mituiţi pentru „a privi în altă parte”, în timp ce aveau loc furturile.

Membrii bandei erau filați de multă vreme, iar ceea ce i-a condus pe polițișticătre cele două femei au fost și câteva fotografii postate de acestea pe Facebook, în care apărea un copil care se juca cu sute de euro.

Foto: dailymail.co.uk

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.