Relaţii româno-maghiare TENSIONATE după ce Ungaria FACE GARD şi la graniţa cu România! ATAC DUR la Victor Ponta

Relaţii româno-maghiare TENSIONATE după ce Ungaria FACE GARD şi la graniţa cu România! ATAC DUR la Victor Ponta

Ministrul de Externe al Ungariei a anunţat că guvernul din care face parte a decis începerea unor lucrări pregătitoare pentru ridicarea unui gard şi la graniţa cu România, dacă vor exista schimbări în rutele pe care le folosesc refugiaţii, potrivit Digi24.
Anunțul șefului diplomației de la Budapesta vine după ce s-a închis graniţa dintre Serbia şi Ungaria iar trecerea ilegală a frontierei nu mai este contravenţie, ci a devenit infracţiune pedepsită cu închisoare până la cinci ani.

Ministerul Afacerilor Externe: „Nu este un gest corect”
„Ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european”, arată Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.
„Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe cu privire la această intenţie cu puţin timp înainte de a fi anunţată public. MAE a informat în timp util, de urgenţă, factorii de decizie competenți din România în legătură cu această situaţie. Ministerul Afacerilor Externe consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european. Această poziţie a fost deja comunicată părţii ungare”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Peter Szijjarto, despre Ponta: „Declarații extremiste, mincinoase”
Pe de altă parte, premierul Victor Ponta este criticat în termeni duri de către ministrul maghiar de Externe, acesta acuzându-l de minciuni şi extremism.
„Minciuni sfruntate și o pozitie nedemnă pentru un lider politic al secolului 21”, a catalogat ministrul ungar de externe declaratiile premierului Ponta despre modul în care guvernul ungar trateaza chestiunea migrației.
Peter Szijjarto a comentat declaratiile lui Ponta conform cărora România se va purta omenește cu migranții, nu ca vecinii săi, care îi duc cu bâtele pe imigranți și îi numerotează. „O să-i tratăm ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi înseriaţi”, a declarat Victor Ponta luni, la Târgu Jiu.
Peter Szijjarto consideră că în mod evident criza politică internă și fragilitatea poziției lui Victor Ponta sunt motivele pentru care premierul român recurge la astfel de „declarații extremiste, mincinoase”.
Guvernul ungar respinge cu fermitate declarațiile lui Victor Ponta și cere primului ministru român să înceteze minciunile la adresa Ungariei.

Surse: Digi24, Realitatea TV, Foto: BBC

  1. niste cretini hortysti mai rau ca nazistii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.