Repartizarea computerizată. Câte locuri mai sunt disponibile în liceele arădene și la specializările vocaționale

Repartizarea computerizată. Câte locuri mai sunt disponibile în liceele arădene și la specializările vocaționale

Inspectoratul Școalar Județean anunță că au rămas disponibile, în județul Arad, pentru etapa a doua a repartizării computerizate, 337 locuri la liceu și 11 locuri la specializări vocaționale.

În prima etapă, 1773 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat în anul anul școlar 2021 – 2022.

Dintre aceștia 1133 candidați au fost repartizați pe filiera teoretică, iar 640 candidați pe filiera tehnologică.

Potrivit Inspectoratul Școalar Județean, au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 277 elevi la specializări vocaţionale;

– 18 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 8 elevi în învățământul special.

Alți 378 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite / depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

De remarcat, că nouă elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.