Responsabilitatea se mută de la unii, la alții! Cine spune Primăria că e DE VINĂ pentru situația în care se află stadionul UTA

Responsabilitatea se mută de la unii, la alții! Cine spune Primăria că e DE VINĂ pentru situația în care se află stadionul UTA

Compania Naţională de Investiţii nu avea nevoie de predare de amplasament să facă ce avem noi în contract”, a declarat primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă în în cadrul conferinţei de presă de luni, 17 septembrie 2018, în replică la răspunsul formulat de Compania Naţională de Investiţii.

Aceasta susţine în continuare că „în momentul de față amplasamentul este predat de către unitatea administrativ teritorială antreprenorului pentru finalizarea lucrărilor și numai după recepția acestora amplasamentul se poate preda Companiei Naționale de Investiții”.

Anul trecut, prin Hotărârea CLM 369/29 septembrie 2017 a fost aprobată „predarea amplasamentului constând din teren, situat în Arad, str. Frații Neumann nr. 2, reprezentând Stadionul Municipal U.T.A. Arad, … cu suprafața de 30.976 mp, către Compania Națională de Investiții în vederea realizării obiectivului de investiții – Stadion UTA Arad – Extindere tribuna I (nivel 2), modernizare nocturnă și amenajare gazon cu instalație de încălzire și instalație de irigare. Se aprobă predarea terenului, în condițiile legii, pe bază de Protocol de predare-primire, între Municipiul Arad și Compania Națională de Investiții – «CNI»– S.A.”, informează Primăria.

Decizia municipalităţii arădene a fost adusă la cunoştinţa Companiei Naţionale de Investiţii printr-o adresă oficială la începutul lunii noiembrie, în care se precizează faptul că „În conformitate cu articolul 48 alin.(2) şi art.49 alin.(1) din Legea nr.215/2001, a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr.369 din 29 septembrie 2017 privind predarea terenului situat pe str. Fraţii Neumann nr.2 (Stadionul Municipal Francisc Neuman U.T.A.) către Compania Naţională de Investiţii – CNI SA.”

Mai mult decât atât, „Compania Naţională de Investiţii a încheiat în 2016 un contract de finanţare cu Primăria Municipiului Arad în valoare de 2,5 milioane de euro pentru construirea Stadionului Municipal Francisc Neumann. Îmi pare rău că această finanţare a fost blocată atâta vreme de parlamentarii  PSD, în frunte cu domnul Fifor, Todor şi Căprar. Aceştia dezinformează opinia publică afirmând că municipalitatea nu a trimis această documentaţie”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.